Lübnan’daki Suriyeliler ülkelerine dönüyor

Lübnan’daki Suriyeliler ülkelerine dönüyor
İç savaş nedeniyle Suriye’den kaçarak Lübnan’a yerleşen Suriyeli mültecilerin bir kısmının geri dönmeye başladığı açıklandı.

Suriye’deki iç savaş ile birlikte Lübnan’a kaçan Suriyelilerin geri dönmeye başladığı açıklandı. Lübnan’daki Suriyelilerin Şam’ın batısında bulunan Zemrani geçidinden Suriye’ye döndüğü, geri dönenlerin büyük çoğunluğunun ise daha önce yaşadıkları belde ve köylerine yerleştirildiği belirtildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Lübnan’dan Suriye’ye dönen göçmenlerin dönüşünü kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hükümetin özel birimler oluşturduğunu yazdı. Hükümete bağlı özel birimler dönenlerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra ihtiyaçlarının karşılanmasında da rol oynuyor.

Suriye’den kaçanların Zemrani sınır kapısının yanı sıra Cdeydet Yabus sınır kapısı ile Humus kırsalındaki Debbusiye sınır kapısından da Suriye’ye dönmeye başladığı, dönüşlerin daha çok Suriye hükümetinin cihatçılardan geri aldığı Suriye güneyindeki bölgelere yönelik olduğu aktarıldı.

Suriye hükümetinin iç savaş nedeniyle kaçanların Suriye’ye dönmelerini teşvik etmek için yeni adımlar atmaya hazırlanırken geri dönenlerin ulaşım ve barınma koşullarını sağlamanın yanı sıra evi hasar görenlerin evlerini inşa etmeleri için de destek sunuluyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar