Macron ABD-İran gerilimini yorumladı: Kınıyoruz

Macron ABD-İran gerilimini yorumladı: Kınıyoruz
Fransa Cumhurbaşkanı, 'Her iki tarafla diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ile İran arasında yaşanan gerilim hakkında, "Bu gerginlik son haftalarda yükseldi. Her türlü saldırıyı veya gerginliğin tırmanışını kınıyoruz. Her iki tarafladiyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Macron; Fransa, Portekiz, Malta, İspanya, İtalya, Cezayir, Libya, Fas, Moritanya ve Tunus dışişleri bakanlarının katılımıyla Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen Akdeniz Forumu'nun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 

ABD ile İran arasında tırmanan gerginlikten endişe duyduğunu belirten Macron, Fransa'nın İran nükleer anlaşmasını desteklediğini hatırlattı. Macron, "Bu gerginlik son haftalarda yükseldi. Her türlü saldırıyı veya gerginliğin tırmanışını kınıyoruz. (Her iki tarafla) Diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz." dedi.

Danışmanını geçen hafta İran'a gönderdiğini belirten Macron, bölgenin güvenliği için iki ülke arasındaki gerilim hakkında bir çözümün bulunması gerektiğini kaydetti. Macron,  28-29 Haziran'da Japonya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini de söyledi. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar