Macron ile İsrail polisi arasında tartışma: Dışarı çık

Macron ile İsrail polisi arasında tartışma: Dışarı çık
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Kudüs'te yer alan ve Fransa toprağı kabul edilen Saint Anne Kilisesi'ni ziyareti sırasında İsrail polisiyle tartıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "5. Dünya Holokost/Soykırımı Forumu"na katılmak ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmek üzere Kudüs’e gitti.

Macron, Doğu Kudüs’te bulunan ve Fransız toprağı olarak kabul edilen Saint Anne Kilisesi’ne girdiği sırada içeri girmeye çalışan İsrailli polislere yüksek sesle "Önümde yaptığınız bu şeyden hoşlanmıyorum" dedi.

Sosyal medyada yayınlanan video kayıtlarında, Macron'un Saint Anne Kilisesi önünde beraberindeki İsrail polisinden içeriye girmemesini istediği duyuluyor. Kayıtlarda, Macron polise yönelik, "Herkes kuralları biliyor. Önümde yaptığın şey hoşuma gitmedi. Dışarı çık" diyor.

Macron'un ayrıca polisten kurallara uymasını isteyerek, "Yüzyıllardır var olan kuralları benim için değiştiremeyecekler. Herkes kurallara saygı göstersin" dediği duyuluyor.

İsrail basınında yer alan haberlere göre ise tartışma, Macron'un Saint Anne Kilisesi'ne girmek istemesi üzerine yaşandı.

Macron Kudüs’deki St Anne Kilisesini ziyaret etmek istedi, fakat israil polisi içeriye Macron ile girmek isteyince ufak bir arbede yaşandı, Macron polisleri azarladı, tıpkı 1996 senesinde Chirac’ın yaptığı gibi, ama bu olay Macron israil karşıtı gibi algılanmasın pic.twitter.com/eo4mVV4UEq

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar