Maduro: Elektrik tedarikinin yeniden sağlanması için dua edin

Maduro: Elektrik tedarikinin yeniden sağlanması için dua edin
Muhalifler elektrik kesintisinin yenilenmeyen altyapı sebebiyle meydana geldiğini ileri sürerek Devlet Başkanı Maduro ve hükümeti suçlamıştı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede devam eden elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşlara elektrik tasarrufu yapma ve elektrik tedarikinin yeniden sağlanması için dua etme çağrısı yaptı.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Maduro, "Venezuela için dua etmenizi rica ediyorum. Venezuela için barış istemenizi rica ediyorum. Tanrı'ya dua edelim, elektrik gelsin, elektrik enerjisi sistemi yeniden çalışmaya başlasın. Halkımız için barış ve sükunet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Maduro, tüm ülke halkından elektrik tasarrufu yapmasını ve minimum sayıda mum yakmasını da istedi.

Venezuela'nın büyük bölümüne elektrik sağlayan Simon Bolivar Hidroelektrik Santrali'nde perşembe günü meydana gelen arıza nedeniyle ülkenin 23 eyaletinin 22'sinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. Hükümet, Guri adıyla da bilinen hidroelektrik santraline saldırı düzenlendiğini ve bunun sonucunda ülkenin elektriksiz kaldığını açıklamıştı.

Kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido liderliğindeki muhalifler ise elektrik kesintisinin yenilenmeyen altyapı sebebiyle meydana geldiğini ileri sürerek Devlet Başkanı Maduro ve hükümeti suçlamıştı.

İLGİLİ HABER: AB: VENEZUELA'YA ASKERİ MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ

 

ÇİN'DEN YARDIM TEKLİFİ

Pekin'de konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang ise, Venezuela'da yaşanan elektrik kesintisinin hack saldırısı sonucunda gerçekleştiğini belirterek "Çin bu konuda derin bir endişe duyuyor" dedi.

Lu ayrıca, Çin'in Venezuela'ya elektrik konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi ve "Çin, Venezuela tarafının bu sorunun nedenini en kısa sürede keşfetmesini ve güç kaynağını ve sosyal düzeni sürdürmesini umuyor. Çin, Venezuela'nın elektrik şebekesini restore etmek için yardım ve teknik destek vermeye istekli" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER  SERVİSİ)

Öne Çıkanlar