'Mahkeme kararına uyun, işimi geri verin'

'Mahkeme kararına uyun, işimi geri verin'
Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işinden 'güvenlik soruşturması' gerekçesiyle atıldığı için 252 gündür direnişte olan Kenan Güngördü, Zeytinburnu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işinden 'güvenlik soruşturması' gerekçesiyle atılan ve 252 gündür direnişte olan Kenan Güngördü, Zeytinburnu Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında "Mahkeme kararına uyarak işimi geri verin" dedi.

CHP, HDP, KESK ve Dev Yapı İş Sendikası'nın destek verdiği açıklamada Zeytinburnu Belediyesi işçisi Kenan Güngördü şu ifadelere yer verdi:

"AKP hükümetinin emekçilere ve işçilere karşı sürdürdüğü zulüm,gözaltı,baskı ve tutuklamalar bugün uzantısı ve temsilcisi bürokratlarca uygulanmaya başlamıştır. Hukuk ce adalet sistemi saraydan başlayarak en aşağıdaki memurlarına veya belediye başkanları tarafından ayaklar altına alınmıştır.

Ekonomik kriz ile binlerce işçi işsiz bırakılmış veya iktidardan aldıkları güçle patronlarca işten atılmış, atılamaya devam ediyor.

'ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ YÜZLERCE AİLEYİ EVSİZ BIRAKTI'

Zeytinburnu Belediyesi tarafından tam 251 gün önce böyle bir anlayış tarafından işten atıldım. OHAL'i bahane ederek başlatılan cadı avı ile muhalif gördükleri emekçiler bir bir işten atıldı,tutuklandı. Veya halen mahkemelerde iktidarın savcıları ve hakimleri tarafından yargılanmaktadır.

Adaletin olmadığı yönetimlerde baskı zulüm ve haksızlık kaçınılmazdır. Boyun eğmeyen, itaat etmeyen emekçiler ise alanlarda ve meydanlarda KHK zulmüne karşı bedenlerini siper ediyor.

Zeytinburnu belediye başkanı ve ekibi 20 yıllık süre içinde halkımızıa adeta zulmetmektedir. Özellikle son 5 yıldır yüzlerce aileyi evsiz bırakmış ve adeta ölüme terk etmiştir.

'MAHKEME KARARIYLA İADEEDİLEN İŞİMİ GERİ İSTİYORUM'

Bir başka hukuksuzluk ise benim şahsımda gelişti. Yiğit ve namuslu kalabilen bazı hakimlerce cesurda ihraç edilmemi engelleyerek adil bir karar alarak işe iadem ile ilgili karar vermiştir. Ancak belediye mahkeme kararını hiçe sayarak 6 dakika sonra "personel ihtiyacımız yok " şeklinde cevap vererek bir başka hukuksuzluğa imza atmıştır. Hatırlatmak gerekirki adalete bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır.

Tekrar sesleniyorum; İşimi geri istiyorum. 251 gündür kararlı ve haklı mücadelem işimi geri alana kadar devam edecektir. Tüm kamuoyuna sesleniyorum. Artık bu ülkede devam eden bu hukuksuzluk karşısında aydınların,siyasetçilerin,sendikacıların, basının ve demokrasi güçlerinin birleşmesi ve sesini daha gür çıkarmalıdır."

Kenan Güngördü'nün KHK ile atıldığı işine dönmek için açtığı davada İstanbul 12. İdari Mahkemesi 19/09/2018 tarihinde işe iadesine karar verdi. Ancak Zeytinburnu Belediyesi kararı 20/09/2018 tarihinde uygulamaya almasına rağmen aynı gün yeniden işten çıkararak kararı fiilen uygulamadı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar