Mahmur saldırısında öldürülen dört kadın toprağa verildi

Mahmur saldırısında öldürülen dört kadın toprağa verildi
Saldırıda Asya Ali Muhammed, Narinç Ferhan Qasım, Evin Kava Mahmud ve Eylem Muhammed Emer hayatını kaybetmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Mahmur Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 73 yaşındaki Asya Ali Muhammed, 26 yaşındaki Narinç Ferhan Qasım, 14 yaşındaki Evin Kava Mahmud ve 23 yaşındaki Eylem Muhammed Emer toprağa verildi. 

Mahmur Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan cenaze töreninde, hayatını kaybedenlerin tabutları önündeki kadınlar ağıt yaktı.

Törende, Mahmur’da IŞİD saldırısı sırasında öldürülen gazeteci Deniz Fırat’ın annesi Sultan Yıldız bir konuşma yaptı. Yıldız, konuşmasında saldırıyı kınadı, uluslararası güçlerin ve kurumların tutumuna tepki gösterdi.

Konuşmanın ardından halk, kadınların tabutları omuzlayarak 'Mahmur Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Cenazeler dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından toprağa verildi.

İLGİLİ HABER: MAHMUR'A HAVA SALDIRISI

İLGİLİ HABER: 'MAHMUR VE ŞENGAL SALDIRILARI AKP'NİN SEÇİME DÖNÜK POLİTİKASIDIR'

BM TEMSİLCİĞİNE YÜRÜYÜŞ

TSK'nin hava saldırısında hayatını kaybeden 4 kadının cenaze töreni için toplanan binlerce kişi tören öncesi Birleşmiş Milletler temsilciliğine doğru yürüyüşe geçti.

Mahmur Kültür Sanat binası önünde toplanan binler, Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte binlerce kişi "Şehîd Namirin", "Bimre Xiyanet" ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

Ayrıca yürüyüşte PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı yürüyüşte KNK’den bir heyet de hazır bulundu.

Yürüyüş ardından BM Temsilcilik binası önünde Mahmur Halk Meclisi açıklama yaptı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar