Mahmurlulara Erbil yasağı

Mahmurlulara Erbil yasağı
KDP asayişi, Erbil’de Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik yapılan saldırından sonra 4 gündür Mahmurluların Erbil’e gitmesine izin vermiyor.

Irak Kürdistan Bölgesi başkentti Erbil'de 17 Temmuz’da bir restoranda Türkiye Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik yapılan saldırıda, biri konsolos çalışını 3 kişi yaşamını yitirmişti. Erbil’deki saldırı sonrasında KDP asayişi, 4 gündür kimsenin Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Mahmur kampından insanların Erbil'e geçmesine izin vermiyor.

Saldırının hemen ardından Erbil-Kerkük, Erbil-Süleymaniye ve Erbil-Mahmur yolları trafiğe kapatılmıştı. Bir müddet sonra tüm yollar tekrardan trafiğe açılırken, Mahmur yolu ise hala kapalı.

KDP asayişi, hasta ve acil durumlar için dahi Mahmur’dan kimsenin çıkışına izin verilmiyor.

GÖZALTINA ALINANLAR BIRAKILDI

Öte yandan Erbil’de 18 Temmuz’da gece saat 01.30-02.00 arasında yapılan baskınlarda 16 genç kadın gözaltına alınarak Erbil Asayişi’ne götürülmüştü. Baskın sırasında gençlere ait ev asayiş güçleri tarafından darmadağın edilmişti. Gözaltına alınanlardan 11’i aynı gün, 5'i ise dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar