Makyaj malzemesi polis tutanağında 'barut' oldu

Makyaj malzemesi polis tutanağında 'barut' oldu
Emniyette maruz kaldığı uygulamaları anlatan Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Hayat Özmez, makyaj malzemeleri arasında bulunan toz sürmenin polis tutanağına 'barut' diye geçildiğini belirtti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim günü gazeteci ve siyasetçilere yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 200 adrese baskın düzenlenmiş ve 141 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet ve adliye işlemlerinin ardından 116 kişi serbest bırakılırken, aralarında gazeteci Kibriye Evren’in de bulunduğu 25 kişi ise sevk edildikleri mahkemece "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılanlardan biri de Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Hayat Özmez idi. Hayat, emniyette maruz kaldıkları uygulamaları anlattı.

"10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU YERE YATIRIP KAFASINA SİLAH DAYADILAR"

Baskın sırasında evin kapısının açılmasına müsaade edilmeden kırılmaya başlandığını kaydeden Hayat, evde bulunan arkadaşları ve çocuklarının polis tarafından darp edildiğini söyledi. Hayat, "Ellerindeki büyük silahlarla 10 yaşındaki çocuğumu dahi yere yatırıp kafasını yere bastırdılar. Beni ters kelepçeleyip evin ortasında yere yatırdılar. Duvarda asılı olan saati indirip paramparça ettiler. Çocuklarım gözaltında maruz kaldıkları hakaretlere dayanamayıp ağladılar. Yaşananlardan çok etkilendiler" dedi.

TOZ SÜRME TUTANAĞA ‘BARUT’ DİYE GEÇİLDİ!

Arama sırasında makyaj malzemeleri arasında bulunan toz sürmenin polis tutanağına "barut" diye yazıldığını kaydeden Hayat, tutanağa "barut" diye geçilen şeyin sürme olduğunu söylemesine rağmen polisin ısrarla "ne olduğu belirsiz cisim, parantez içerisinde ise barut" diye yazıldığını ifade etti.

"SİZLERİ HAYVAN BARINAĞINA GÖTÜRECEĞİZ"

Götürüldükleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde özellikle kadınların baskı ve şiddete maruz kaldığını söyleyen Hayat, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını vurguladı. Bu uygulamaların ciddi hak ihlali olduğunu belirten Hayat, amirlerinin polislere "götürün bunları hayvan barınağına" diye seslendiğini bunun üzerine kendilerine "sizleri hayvan barınağına götüreceğiz" diye hakaret edildiğini söyledi. Hayat, hakaretlere özellikle gözaltındaki kadınların ciddi bir tutumla tepki gösterdiğini aktardı.

"MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Siyasilere yönelik yapılan gözaltıların asıl amacının yerel yönetimlere hazırlık olduğunu belirten Hayat, özgür basına yönelik gözaltıların ise gerçeklerin halka ulaşmasını engellemek olduğunu ifade etti. Hayat, şöyle devam etti: "Bizler baskılarla yılmayacak kurumlarız. Yıllardır iktidarlar tarafından gözaltına alınıp, tutuklandık ama pes ettik mi tabi ki de hayır. Bizler gerçek haberciliği, doğru yayıncılığı sürdürmeye devam edeceğiz. Mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz." (JINNEWS)

Öne Çıkanlar