Mamak Devlet Hastanesi'nin yapımı seçimden sonra 'tasarruf tedbirlerine' takıldı

Mamak Devlet Hastanesi'nin yapımı seçimden sonra 'tasarruf tedbirlerine' takıldı
200 yatak kapasiteli hastanenin ihalesini TOKİ, yüklenici firmalığını Metag İnşaat ile Zeksan ortaklığı üstlenmişti.

Seçim döneminde Mamak'ın ilk devlet hastanesi olarak anlatılan ve 65 milyon liraya mal olan Mamak Devlet Hastanesi’nin yapımı "sağlıkta tasarruf tedbirleri" gerekçesiyle durduruldu.

Hastanenin Samsun yolu yanındaki Yeşilbayır Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşüm konutlarının önündeki 35 bin 718 metrekarelik alanda hizmet vermesi planlanıyordu. 200 yatak kapasiteli hastanenin ihalesini TOKİ, yüklenici firmalığını Metag İnşaat ile Zeksan ortaklığı üstlenmişti. 2014 yerel seçimlerinden başlayarak, yıllardır seçim malzemesi olan hastanenin yapımı sırasında, önce, Sağlık Bakanlığı ve yüklenici firma arasında sıkıntılar yaşandı. Yüklenici firmanın değişmesiyle birlikte yapımın yüzde 70’i tamamlandı. 

Şeyma Paşayiğit'in Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, mamaklıların yıllardır hizmete açılmasını beklediği hastaneyi, bu kez ekonomik kriz vurdu. Tıbbi cihaz ve ilaç alımlarından hasta hizmetlerine kadar kısıntıya giden Sağlık Bakanlığı, bu kez yapımı bitmek üzere olan hastanede kemer sıkma politikasına gitti.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre hastane yapımı "sağlık alanındaki tasarruf tedbirleri kapsamında" durduruldu. Yapımı 2020 yılına ertelenen hastanenin meslek hastalıkları hastanesine dönüştürülmesi de ihtimaller arasında.
 

Öne Çıkanlar