Mansur Yavaş: Rakibim Ankara'nın bir çok yerini bilmiyor

Mansur Yavaş: Rakibim Ankara'nın bir çok yerini bilmiyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, her seçimde CHP adaylarına yöneltilen eleştiriyi bu kez iktidar partisine yöneltti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında sosyal medya üzerinden sorulan soruları yanıtladı.

Konuşamasına Ankaralılık meselesinin tamamen Ankara'da yaşamakla ilgili olduğunu belirterek başlayan Mansur Yavaş, her yerel seçimde yaşanan meşhur CHP-AKP diyaloğunu bu kez tersine çevirdi:

'BÜROKRATLARI NE KADAR YÖNLENDİRİR İSE O KADAR BİLECEK'

"Mesele Ankara'da yaşamak. Ben Ankara'nın her yerini avucumun içi gibi biliyorum. Rakibimin ise Ankara'nın birçok yerini bilmediğini ve bunun onun için hem de Ankaralılar için bir dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Kendisini bürokratları yönlendireceği için, onlar ne kadar yönlendirirse o kadar bilecek."

'ANKARA'DA 25 YILDIR MİLLİ MAÇ OYNANMADI'

Halk TV’deki seçim özel yayınının konuğu olan Yavaş, projelerini açıklarken Ankara’nın 2050 yılındaki halini planladıklarını vurguladı. Sandık güvenliğine de değinen Yavaş, 60 bin kişilik bir ekiple seçime hazırlandıklarını belirtti.

Çocukluğunun tarlalarda maç yaparak geçtiğini söyleyen Mansur Yavaş, Ankara'nın stat konusunda hep mahrum bırakıldığını belirterek, "Onlar 17 yıldır iktidardalar ve Ankara'da 25 yıldır milli maç oynanmadı" dedi.

'İLK DEFA BEN YAPACAĞIM'

Belediyede ilk olarak bir zihniyet devriminin olması gerektiğini belirten Yavaş, olması gereken belediye başkanını "tarafsız ve herkese eşit mesafede" sözleriyle tarif etti. Ankaralıların yönetime katılmasını talep eden Yavaş,  "Anket ve teknolojinin gücüyle katılım sağlanabilir. Belediye önce vatandaşın eğilimini ön plana alarak çalışmalarını yapmalı. Ayrıca şeffaf olunmalı. İnsanlar, belediyenin yaptıklarını takip edebilmeli. Bir de hesap verebilir olmalı. Bunu ilk defa ben yapacağım. Vatandaş ödediği faturanın arkasında, parasının nelere harcanacağını görebilecek."

'ANKARALILARIN SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA İÇİ RAHAT OLSUN’

Vaadlerini sıralarken, Ankara'nın 2050 yılındaki halini planladıklarını vurgulayan Yavaş, "Akıllı Ankara Projesi ile 2050 yılını planlıyoruz. İddiamız şu; yaşanabilir Ankara. Atatürk'ün Başkent'ine yakışır bir Ankara. Göç veren değil, göç alan bir Ankara. Endüstriyel olarak Türkiye'yi kalkındıracak, geleceği okuyan yapay zeka ve yapay organ okullarının olduğu alanlar olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim güvenliğinin sağlanması için 60 bin kişilik bir ekiple hazırlandıklarını belirterek, "Ankaralılara söz veriyorum, içleri bu konuda rahat olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar