Yavaş: HDP'lilerin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum

Yavaş: HDP'lilerin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum
CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, 'Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum, HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum' dedi.

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum. HDP'nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK'nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Yavaş, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin 'Mansur Yavaş da bilecek ki HDP'nin oylarıyla seçilecek' sözleri için de "Tek kelimeyle saçmalamış. Kendileri terörle alakalarını kesmediği sürece bizimle işbirliği yapamaz" dedi. Yavaş'ın 'HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum' ifadelerine sosyal medyada çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Habertürk'te Teke Tek Seçim Özel programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, 'sahte senet' iddialarına ilişkin, "Tecrübeli avukat sahte senet vermez. Davanın değeri 10 milyon dolar civarında faizleriyle beraber. İşimizi resmi yapmak istediler. Biz 600 bin dolara anlaştık. Biz vergileriyle beraber 300 bin dolar düşeceğini hesap ederek 600 bin dolara anlaştık. Biz Necmettin Kesgin'in davasını almadık. Döviz bürom var diyerek bana kendi senedini verdi. Biz icraya verdik. Kendine ulaşamadım. İcraya verdikten sonra imza onun çıkmadı. Biz para cezasına çaptırılınca uyku uyuyamadım. Bu senedin sahte çıktığını orada ki hakim gördü. Dava sonuçlandı. 6,5 yıl hapsi istinafta. Sanığın Gazi Üniversitesi'ne sahte geçişi ortaya çıkıyor. ÖSYM belgesini sahte düzenliyor. Biz bilgisayarı verdiğimizde çok sayıda çocuk pornosu çıktı. Bu şahsın tutuklu olması lazımdı. Biz bu firmanın 2013 yılında davasını takip ediyoruz. Daha başka davalarımızda var. 30 milyon liralık başka bir davası daha var. Onlar da dava açtı. Alınmayan paraya fatura falan kesilmez. Kim kimi kullanıyor bu arada bilinmiyor" şeklinde konuştu.

SEZAİ TEMELLİ'YE YANIT: TEK KELİMEYLE SAÇMALAMIŞ

Mansur Yavaş, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin seçimlere ilişkin ifadeleri hakkında, "Ben herkese hizmet etmek zorundayım. Mansur Yavaş'ın kaybetmesini isteyen birinin sözü bu. Kendileri terörle alakalarını kesmediği sürece bizimle işbirliği yapamaz. Bizim gelen köken belli. Benim arkamda millet var. Ben İstanbul'da, İzmir'de duymuyorum böyle belaltı siyaset" dedi.

Yavaş sözlerini sürdürdü:

"Saçmalamış, tek kelimeyle saçmalamış. Ben Ankara'da yaşayan 6 milyon kişiden oy istiyorum. Kim olduğuna, neci olduğuna bakmıyorum. Ben herkesten vergi alıyorum, herkese hizmet etmek durumundayım. Mansur Yavaş'ın seçim kazanacağını isteyeceğini söyleyecek birisinin sözü değil. Kendisine mesajımı yazdım. Biz herkesten oy istiyoruz, kimse bedel ödetemez. Kendilerinin terörle alakalarını kesmedikçe bizden uzak durun diye açık açık söyledik. Biz PKK'ya yakın duranlarla işbirliği yapacak insanlar mıyız, geldiğimiz köken belli."

'HDP'LİLERİ PKK'NIN PENÇESİNDEN KURTARMAK GEREKTİĞNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Programın devamında HDP'lilerle ilgili soruyu yanıtlayan Mansur Yavaş, "Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir söz de etmedim. 7 Haziran'da HDP 80 milletvekili çıkarmıştı, 1 Kasım'da 40'a indi, yarısı AK Parti'ye verdi. HDP'nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK'nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda CHP'den istifa edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine ise "Seçimden sonra CHP'den istifa etmeyeceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar