Mansur Yavaş’tan HDP paylaşımı

Mansur Yavaş’tan HDP paylaşımı
Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, HDP Eş Başkanı Temelli’ye yanıt veren bir paylaşımda bulundu.

ARTI GERÇEK-Millet İttifakı’nın yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Artı TV’nin ‘Seçim Özel’ programına katılan HDP Eş Başkanı Temelli, 31 Mart seçimlerinde seçmenin Ankara’da seçeneksiz bırakıldığı yönündeki bir soruya, "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişe HDP oylarıyla seçilmiştir" demişti.

Mansur Yavaş’tan bu sözlere ilişkin sosyal medyadan açıklama geldi.

Temelli’nin sözlerinin yer aldığı bir haberi alıntılayan Yavaş, "Herkes bilsin ki, kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, Ankara’da hür iradesi kendi elinde olan her vatandaşımızın oyuna talibiz. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanlar bizden uzak olsun" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: HDP’Lİ SEÇMENLE ORTAK BİR DİL YAKALAMIŞSAK NE MUTLU

Öte yandan dün akşam Artı TV’nin ‘Seçim Özel’ programının bir diğer konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’ydu. Artı TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, HDP ile resmi bir ittifak yapılmasa bile örtülü bir işbirliği olup olmadığı ya da sandıkta bir işbirliği yapılıp yapılmayacağı sorusuna şu, "Bizim HDP ile bir işbirliğimiz yok. Ama biz HDP’li seçmenle ortak bir dil yakalamışsak ne mutlu bana. (HDP’nin aday çıkarmaması) Bu bizim işbirliğimiz değil HDP’nin kurumsal bir refleksi. (PKK ile işbirliği yapıldığı iddiası) PKK ile Ekrem İmamoğlu işbirliği yapacak! İşlerine baksınlar…" yanıtını vermişti.

İLGİLİ HABER | İMAMOĞLU: HDP’Lİ SEÇMENLE ORTAK BİR DİL YAKALAMIŞSAK NE MUTLU BANA

SEZAİ TEMELLİ NE DEMİŞTİ?

Artı TV canlı yayınına konuk olan Temelli Ankara ve İstanbul’daki aday çıkarmama eleştirilerine ilişkin şunları dile getirmişti: "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişe HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz, o da işte bizim gücümüz. Ekrem İmamoğlu seçilirse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çalışırsa zaten siyaseten karşılığı olamayacaktır. O kentin belediye başkanı olamayacaktır. Olsa olsa kayyumu olur."

 

Öne Çıkanlar