Gözaltına alınan gazetecilerin çektiği görüntüler silindi

Gözaltına alınan gazetecilerin çektiği görüntüler silindi
Mardin'de E Tipi Kapalı Cezaevi önünde haber takibi yaparken gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde her hafta Çarşamba günü tutuklu yakınları ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile yöneticilerinin yaptığı açıklamayı takip ettikleri sırada polisler tarafından gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal ve Jinnews muhabiri Rojda Aydın çektikleri görüntüler silindikten sonra serbest bırakıldı.

Gazetecilerin gözaltına alınması sırasında bir emniyet amiri "Bunları niye alıyorsunuz. Gerek yok" derken, bir başka emniyet amiri ise, gözaltının gerekli olduğunu savunarak kendi aralarında tartıştı. Tartışma sonucunda yapılan gözaltı işleminde emniyet amiri gazetecileri, "Bir daha bu cezaevi önüne gelmeyeceksiniz" diye uyardı.

Gözaltına alınan gazeteciler, Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gazetecilere gözaltında iken cezaevleriyle ilgili yaptıkları haberler soruldu. Kanbal'a tahliye olduktan sonra açlık grevi eylemini evinde sürdüren ve eyleminin 65'inci gününde olan Gurbet Ektiren’le ilgili yaptığı haberi soruldu. 18 Mart'ta Mezopotamya Ajansı'nda 'İçerideki eylemini dışarıya taşıyan Ektiren: Cezaevi önündeki her açıklama güç verecektir' başlığıyla yayımlanan haberi 'Toplumu kışkırtma amacı taşıdığı' iddia edilerek, suçlamalarda bulunuldu.

Gazeteci Aydın'a ise, HDP'lilerin dün gözaltı operasyonlarına karşı yapmak istediği açıklamaya polis müdahalesi sırasında çekilen görüntüleri paylaşma amacı suçlama olarak yöneltilirken, cezaevi önündeki açıklamalara katılma amaçları soruldu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar