Mardin'de jandarma evleri bastı, kayyım Vali açıklama yaptı

Mardin'de jandarma evleri bastı, kayyım Vali açıklama yaptı
Belediyesine kayyım atanan Mardin'de operasyon yapan jandarma çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Kayyım atanır atanmaz kente 1 ay eylem yasağı getiren Vali operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Mardin'in Artuklu, Dargeçit, Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde il jandarma ekipleri tarafından evlere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Baskın sonrası 8 kişi gözaltına alınarak jandarma komutanlığına götürüldü. Gözaltına alınanların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Mardin Valiliği'nden de operasyona ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, ev baskınlarının PKK/KCK'ye yönelik olduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne önceki gün kayyım atanmış, HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevinden alınmıştı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman ise kentte 1 aylık eylem yasağı kararı almış, gerekçe olarak ise kayyım atanmasını göstermişti.

Diyarbakır ve Van belediyelerine de kayyım atanmış, belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından hükümetin atadığı kayyım yönetimi belediye kadrolarını işten çıkarmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın kayyım kararının ardından üç kentte yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.


(HABER MERKEZİ)


Foto: Arşiv
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar