Mardin'deki kayyımdan rahatsız olan AKP'liler Ankara'nın yolunu tuttu

Mardin'deki kayyımdan rahatsız olan AKP'liler Ankara'nın yolunu tuttu
AKP’nin Mardin İl Örgütü içinde kimi isimler yeniden kayyum atanmasını parti tabanına anlatamadıklarını dile getiriyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın yeniden kayyım olarak atanması sonrası kimi AKP’liler, Ankara’nın yolunu tuttu. AKP’li bir meclis üyesi daha önceki kayyım yönetimi döneminde parti içinde yükselen sesleri hatırlatarak, kayyım sürecinin uzaması durumunda parti içindeki rahatsızlıkların büyümesinden endişe ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına tepkiler sürerken, Mardin’de AKP içinde de farklı sesler yükselmeye başladı. AKP’nin Mardin İl Örgütü içinde kimi isimler yeniden kayyım atanmasını parti tabanına anlatamadıklarını dile getiriyor. Kasım 2016 ile 31 Mart 2019 yılları arasında Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım olarak görev yapan, adı yolsuzluk ve usulsüzlüklerle anılan Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın yeniden kayyım olması da AKP’lileri en fazla rahatsız eden etkenlerin başında geliyor.

ANKARA’NIN YOLUNU TUTTULAR

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Yaman’ın kayyım olarak atanmasının ardından kimi AKP’nin önde gelen isimleri Ankara’nın yolunu tutarken, aralarında eski AKP İl yöneticilerinin de olduğu bir grubun Yaman’ı kentten göndermenin hesapları içinde olduğu iddia ediliyor. Yine AKP içinde yer alan kimi iş insanlarının da Ankara’ya gittiği ve bakanlarla görüştükleri ifade ediliyor. Yaman’ın kayyum olmasından rahatsız olan isimlerin başında AKP Eski İl Başkanı Nihat Eri ve çevresi bulunuyor. 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde AKP İl Başkanlığından istifa eden Eri ve ekibinin, Yaman’ın yeniden kayyum olarak atanmasının ardından bir kez daha çekincelerini parti genel merkezine aktardıkları öğrenildi. Eri ve ekibinin yeni parti çalışmaları süren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibi ile de görüşmeler aldığı dile getiriliyor.

‘KAYYIM PARTİ İÇİNDE GRUPLAŞMAYA NEDEN OLDU’

AKP il yöneticilerinin yanı sıra AKP’li büyükşehir belediye meclis üyeleri arasında da kayyım rahatsızlığı başlamış durumda. AKP’li meclis üyeleri belediye meclisinin toplanmasının engellenmesini kendilerine de kayyım atanması olarak değerlendirirken, isminin gizli kalmasını isteyen AKP’li bir üye, "OHAL zamanında KHK ile kayyım atandı ama şimdi hiçbir hukuki karşılığı yok. HDP yönetimi devralalı daha 4 ay olmuşken, ‘örgüte para aktarıldı’ denilmesini seçmenimize anlatamıyoruz. Vali bey çevresine topladığı kişilerle parti içinde ciddi bir gruplaşmaya sebep oldu" ifadelerini kullandı.

‘NE MARDİN’E NE DE PARTİMİZE YARARI YOK’ 

Kayyım Yaman’ın "propaganda ekibi" olarak anılan ve 31 Mart seçimlerinden sonra Ahmet Türk tarafından feshedilen Mardin Masa’nın kayyım tarafından yeniden aktif hale getirilmesi de AKP’li meclis üyelerini en fazla rahatsız eden konulardan. AKP’li bir Meclis üyesi, söz konusu ekibe dair de, "Mardin Masa partimizin gençlerinin içinde yer aldığı bir ekip değil. Vali Bey bunları dışarıdan getirerek, kendi propagandasını yapıyor. Bunun ne Mardin halkına ne de partimize bir yararı olmadığının farkındayız" diye konuştu.

ÖNCEKİ DÖNEM AKP’DE İSTİFALARA NEDEN OLMUŞTU

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne önceki dönem kayyım atanmasının ardından Vali Yaman’ın icraatlarının Mardin’de AKP’yi üçe böldüğünü kaydeden AKP’li Meclis üyesi, "Önceki dönem Vali beyin icraatları ortada. Hepimiz bundan rahatsızdık. Zaten partimiz içinde de kimi sesler yükselmiş, istifalar olmuştu. Özellikle 2 buçuk yıllık dönemde neredeyse bir tane büyük ihale Mardinli şirketlere verilmedi. Hepsi dışarıdan gelen şirketlere dağıtıldı. Zaten o zaman Artuklu İlçe başkanımız Murat Bayar, Artuklu ilçesinde harcandığı söylenen 600 milyonun nereye harcandığını sorarak, tepkisini dile getirmişti. Zaten bu açıklamasının ardından baskılar yapıldı, istifa etmek zorunda kaldı. Nihat Eri de, Vali beyin icraatları ile ilgili rapor hazırladı genel merkeze götürdü. O da istifa etmek zorunda kaldı.  Süleyman Bölünmez de ilk günden itibaren Vali beyin icraatlarına karşı çıkan kişiydi, Nihat Eri ile Murat Bayar’ı destekleyince o da uzaklaştı partiden. Şimdi bu kayyım süreci uzarsa durumun daha da kötü olması endişesi parti içinde yaşanıyor" dedi.
 

Öne Çıkanlar