Marmara Adası'ndaki yangınla ilgili bir gözaltı

Marmara Adası'ndaki yangınla ilgili bir gözaltı
Yaklaşık 10 saat süren müdahale ile söndürülen yangının yol açtığı tahribat gündüz belli oldu. Yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Balıkesir'in Marmara ilçesinde dün öğleden sonra çıkan ve gece kontrol altına alınabilen yangının boyutu günün ilk ışıklarında ortaya çıktı.

Marmara Adası'nın Mestanağa mevkisinde yaklaşık 80 hektar alanda etkili olan yangının ardından soğutma çalışması sürüyor.

Bölgede 110 kişiden oluşan ekiplerin helikopterler ve 50 söndürme aracıyla 10 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabilen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi çalışmaları ve hasar tespiti de devam ediyor.

Günün ağarmasıyla orman yangınından kaynaklanan zarar da belirginleşti. 30 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı, 100 civarında hayvanın telef olduğu bölgede bazı araçların da yandığı görüldü.

Yangına ilişkin soruşturma da devam ediyor.

Evinin bahçesini temizlemesi için biriktirdiği otları yaktığı ve yangının bu nedenle çıktığı iddia edilen H.T, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Marmara Adası Mestanağa mevkisinde dün öğleden sonra çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçramış, 3 ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü. Yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği yangında 4 itfaiye eri ve bazı yurttaşlar dumandan etkilenmiş, hayvanlar da telef olmuştu.

BİRGÜNDE 27 BÖLGEDE YANGIN ÇIKTI

Türkiye genelinde dün 15'i orman 12'si de tarım alanı olan toplam 27 bölgede yangın çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdür Yardımcısı Hayati Özgür, şunları söyledi:

"Sıcaklıkların yüksek olması ve rüzgarın etkisiyle 15'i ormanlık alanda, 12'si de tarım alanında olmak üzere 27 yangın çıktı. Türkiye çapında ekiplerimiz yangınlara anında müdahale etti." 

Türkiye'deki yangınların çıkış sebeplerinin yüzde 95'inin insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Özgür, vatandaşların sıcaklığın yüksek ve nemin düşük olduğu zamanlarda dikkatli olmaları çağrısında bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar