Matrix 4, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'la geliyor

Matrix 4, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'la geliyor
Dünyanın en büyük film yapım şirketlerinden Warner Bros, bir döneme damgasını vuran bilimkurgu filmi Matrix'in dördüncüsünün çekileceğini açıkladı.

Warner Bros, Matrix 4'ün çekileceğini açıkladı ve başrollerde Keanu Reeves "Neo", Carrie-Anne Moss da "Trinity" karakterlerini canlandıracak. Warner Bros ve Village Roadshow Pictures ortaklığında çekilecek olan filmin yönetmeni ve senaryı yazarı, orijinal üçlemenin yönetmenlerinden Lana Wachowski olacak. Matrix 4'ün doğrudan bir "devam filmi" olup olmadığı ise açıklanmadı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Warner Bros sadece filmin "Matrix dünyasında geçeceğini" duyurmakla yetindi. Matrix 4'ün ne zaman çekileceği ve vizyona gireceği ise henüz bilimiyor.

Beyazperde.com'un Variety'den aktardığına göre, Warner Bros. Picture Group Başkanı Toby Emmerich duyuruyu bugün yaptı. Emmerich, "Lana ile birlikte 'Matrix'e tekrar girmek konusunda daha heyecanlı olamazdık" dedi.

Emmerich ayrıca, "Lana gerçek bir vizyoner, Matrix evrenindeki bu yeni bölümü yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Filmin senarist odasında Wachowski'ye ek olarak, Wachowski kardeşlerle Sense8 dizisinde birlikte çalışan Aleksandar Hemon ve 'Bulut Atlası' romanının ünlü yazarı David Mitchell da yer alıyor.

Filmin detayları ya da orijinal üçlemede Laurence Fishburne tarafından canlandırılan Morbius karakterinin nasıl ele alınacağı gibi detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. İddialara göre Morbius karakteri için daha genç bir oyuncu seçimi gerçekleşebilir.,

Serinin daha önceki üç film, küresel gişede toplamda 1.6 milyar dolardan fazla kazanmıştı. Üçü de Lana ve kız kardeşi Lilly Wachowski tarafından yazılmış ve yönetilmişti. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss üç filmde de Laurence Fishburne ile birlikte başrolleri üstlenmişti.

"Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik" kavramı etrafında şekillenen Matrix serisinin ilk filmi 20 yıl önce çekilmişti. Matrix serisinin üçüncüsü olan "The Matrix Revolutions", 2003 yılında dünyada aynı saatte gösterime giren ilk film olmuştu. 3 film dünyada toplam 1 milyar 600 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Öne Çıkanlar