Mattis: Menbiç’te ortak eğitime başladık

Mattis: Menbiç’te ortak eğitime başladık
ABD ve Türkiye, Menbiç’te ortak devriye düzenlemeyi planlıyor.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD ve Türkiye’nin Menbiç’te başlatmayı planladıkları ortak devriye  öncesinde birlikte eğitimlere başladığını açıkladı.

İki ülke uzlaşılan Menbiç yol haritası kapsamında bölgede koordineli ancak birbirinden bağımsız devriyeler yürütüyor. Yol haritasında eğitim safhasının tamamlanmasından sonra da ortak devriyelerin başlaması öngörülüyor.

Amerika'nın Sesi'nin bildirdiğine göre, Paris’te kendisiyle birlikte seyahat eden gazetecilere konuşan Mattis, "Eğitimler şu anda sürüyor ve bunun nasıl ilerleyeceğini göreceğiz" dedi.

Mattis, "Ortak devriyelerin zamanında başlayacağına inanmak için her türlü nedenimiz var. Eğitim programı tamamlanınca bu aşama da olacak" diye konuştu.

ABD’nin şu anda Türk askeri eğitimcilere yönelik ilk eğitimi verdiğini belirten Mattis, bunun ardından da devriyelere katılacak daha geniş kapsamlı Türk birliklerine ABD tarafından verilecek eğitimlerin başlayacağını söyledi.

Anlaşmasdan önce Türkiye, Menbiç’te ABD askerlerinin varlığına rağmen bölgede YPG'ye karşı operasyon düzenleme tehdidinde bulunuyordu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar