Mazlum Kobane: Suriye ordusuna katılma çağrısı kurumsal değil bireysel

Mazlum Kobane: Suriye ordusuna katılma çağrısı kurumsal değil bireysel
Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Kobane, Suriye Savunma Bakanlığı'nın, QSD'ye yaptığı 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına cevap verdi.

ARTI GERÇEK- Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobane, Suriye Savunma Bakanlığı'nın, Suriye Demokratik Güçleri'ne (QSD) yaptığı Suriye ordusuna katılma çağrısına cevap verdi.

Kobane, çağrının kurumsal olarak QSD'ye değil bireysel düzeyde yapıldığını, bunun da önerilen katılma şekli ile uyumlu olmadığını söyledi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Kobane "Bakanlık, önerdiğimiz şeyin ışığında bir çözüm önerecekti; bu, Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye savunma sisteminin bir parçası olmasıydı" dedi.

     

QSD Genel Komutanlığı da Savunma Bakanlığı’nın "orduya katılın" çağrısına karşılık, "Suriye’yi savunmak için yapılan çağrılara değer verdiklerini" ancak "QSD yerine bireylere çağrı dilini kesinlikle reddetikleri" açıklamasını yaptı.

Açıklamada, "safların birleştirilmesinin QSD’nin özel statü ve yapısını koruyacak ve tanıyacak bir siyasi anlaşmaya bağlı olduğu" kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca, "Suriye’yi savunmak, Türkiye’nin ülkemize ve halkımıza karşı saldırılarına karşı durmak adına gösterilen her türlü çabayı değerli buluyoruz. Ancak, QSD’nin yapısını tanıyacak ve koruyacak bir çerçevede Suriye askeri teşkilatının yeniden yapılandırılması için sağlam bir mekanizma oluşturulmalı ve güçlerin birleştirilmesi kapsamlı bir çerçevede olmalıdır" ifadelerine yer verildi.

"Suriye ve dünyayı IŞİD’e karşı koruyan QSD’nin disiplinli ve kurumsal bir yapıya sahip olduğuna" vurgu yapılan açıklamada, Suriye Savunma Bakanlığı’nın çağrısı sert bir dille eleştirildi.

Açıklamada, "Suriye Savunma Bakanlığı’nın QSD Genel Komutanlığı'na hitap etmesi gerektiği bir zamanda bireylere yönelik hitap dilini kesinlikle reddediyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar