MAZLUMDER'den 'ihanet listesi' haberlerine tepki: Kirli propaganda

MAZLUMDER'den 'ihanet listesi' haberlerine tepki: Kirli propaganda
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), yandaş medyada, 'CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin PKK'lı adayları' başlığıyla servis edilen haberlere tepki gösterdi.

Yerel seçimler yaklaştıkça 'Cumhur İttifakı' billeşeni AKP, MHP ve onlara bağlı yayın yapan yandaş medyanın her geçen gün daha da sertleşen kutuplaştırıcı söylemlerine İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), tepki gösterdi.

MAZLUMDER'in internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayınladığı açıklamda AKP yanlısı yayın yapan yandaş medyada, 'İşte isim isim ihanet listesi!'  başlıklarıyla servis edilen 'CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin PKK'lı adayları' haberlerine 'kirli propaganda' tepkisi gösterdi.

'YAPILANLAR AÇIK BİR HUKUKSUZLUK, KABUL EDİLEMEZ' 

'Suçun şahsiliği ilkesini ihlal eden kirli propaganda' başlığıyla yayınlanan açıklamada yapılanlar 'açık bir hukuksuzluk' olarak tarif edildi:

"24 Mart tarihinde devletin istihbarat kayıtlarından çıkarıldığı anlaşılan 229 sayfalık fişleme kayıtları, 'İşte isim isim ihanet listesi!' başlığıyla çeşitli gazetelerde ayrıntılı olarak yayımlanmıştır. Söz konusu kayıtlar kabaca incelendiğinde fotoğrafları da içeren bazı kişisel verilerin, CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin PKK ile bağlantılı adayları denilerek afişe edildikleri görülmüştür.

 

 

Haklarında herhangi bir mahkeme kararı bulunmayan kişilerin, 'suçun şahsiliği' ilkesine aykırı olarak aile bireyleri, arkadaşları veya katıldıkları yasal eylemler üzerinden örgüt üyesi gibi lanse edilmeleri açık bir hukuksuzluk olup kabul edilemez." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar