Meclis Başkan Vekili Sancar, 'Hain' diyen' BBP'li Destici'yi, Genel Kurul'dan çıkardı

Meclis Başkan Vekili Sancar, 'Hain' diyen' BBP'li Destici'yi, Genel Kurul'dan çıkardı
TBMM Başkanvekili HDP'li Mithat Sancar'a 'Hain' diyerek hakaret eden BBP Genel Başkanı Destici, Sancar'ın kararıyla Genel Kurul’dan dışarı çıkarıldı.

ARTI GERÇEK - Meclis'te, Kuzey Suriye'ye yönelik başlatılan askeri harekat bilgilendirmesi için yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda 'Hain' tartışması yaşandı.

TBMM Başkanvekili HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Genel Kurul'da partisi adına söz isteyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin talebini Divan’a ulaşan bir dilekçesinin bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.

Red kararına sinirlenen Destici Meclis Başkan vekili HDP'li Mithat Sancar'a 'Hain' diyerek hakaret etti.

'Hain’ hakaretinin, aynı zamanda Meclis Başkan Vekilliği'ne yapılan bir saldırı olduğunu belirten Sancar, Destici'yi başkanlık makamına hakaret etmemesi konusunda uyardı.

'BAŞKANLIK DİVANINA HAKARET ETMEK SUÇTUR' DİYEREK DIŞARI ÇIKARILMASINI İSTEDİ 

Destici'nin üslubunu değitirmediğini ve tartışmaya devam ettiğini gören Mithat Sancar, Genel Kurul’a ara vererek Destici’nin idare amirleri tarafından Genel Kurul’dan çıkartılmasını istedi. Sancar, BBP'li Desticinin hakareti üzerine şu ifadelei kullandı:

Başkanlık Divanı'na hakaret suçtur. Siz burada Başkanlık Divanı'na hakaret etmekle, Anayasaya, Meclis'e ve iç tüzüğe hakaret ediyorsunuz. Lütfen yerinize oturun. Size ceza vermek zorunda kalırım. Şu anda bir disiplin suçu işlenmektedir. Birleşime 5 dakika ara veriyorum ve kendisinin salondan çıkarılmasını İdare Amirleri'nden istiyorum."

Sancar'ın verdiği aranın ardından söz alan Destici, "Hain sözüm kahraman orduya işgalci diyenlere karşıdır, bir kişiyi ya da Başkanlık Divanı’nı kastetmedim" dedi.

Bu açıklamanın üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sanca, Destici'ye ceza vermeyeceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar