Meclis'te HDP kavgası

Meclis'te HDP kavgası
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un 'CHP, HDP ile gizli görüşmeler yapıyor' demesiyle başlayan tartışma, İYİ Partililere 'HDP’nin temsilcisi haline geldiniz' demesiyle kavgaya dönüştü.

Meclis Genel Kurulu’nda bu gün başlayan '2019 Mali Yılı Bütçe Görüşmeleri' sırasında AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un, "CHP, HDP ile otel odalarında gizli görüşmeler yapıyor" çıkışı Meclis'te gerilime neden oldu.

Muş’un CHP'nin ardından Meral Akşener ve İYİ Parti’ye yönelik "HDP’nin temsilcisi haline nasıl geldiniz?" sözleri üzerinen İYİ Parti’lilerin de katıldığı tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü.

AKP’li ve İYİ Parti’li milletvekilleri arasında küfürleşmeler yaşanırken Meclis Başkanı Binali Yıldırım, görüşmelere 5 dakika ara verdi.

Milletvekilleri arasındaki kavga verilen arada da bir süre daha devam etti. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düşerken küfür ettiği gferekçesiyle İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e, iki birleşime katılmama cezası verildi. İYİ Parti'li Yasin Öztürk, yapılan oylama ile iki birleşim Meclisten geçici olarak çıkarıldı. (DHA)

 

Öne Çıkanlar