Meclis’te ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için açıklama

Meclis’te ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için açıklama
HDP ve TİP, ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin sağlık durumuna dikkat çekerek taleplerinin karşılanmasını istedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hüseyin Kaçmaz, Musa Piroğlu, Zeynel Özen ve Kemal Bülbül, ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri ile Mustafa Koçak adlı tutuklu hakkında Meclis’te ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüştürüldüğünü hatırlattı. Grup Yorum üyeleri ile Mustafa Koçak’ın sağlık koşullarının oldukça kötü olduğunu belirten Piroğlu, "Helin Bölek 222, İbrahim Gökçek ise 224’üncü gününde. Sağlık koşulları oldukça kötü, yaşamsal risk ile yüz yüzeler. Grup Yorum üyelerinin talepleri kabul edilmeli, konser yasağı kaldırılmalı, sanat üstündeki bütün baskı sona erdirilmeli, sanatlarını icra ettikleri için hapishanede tutulan sanatçılar serbest bırakılmalıdır" dedi.

‘ADİL YARGILANMAYI TALEP EDİYOR’

Piroğlu, ölüm orucundaki tutuklu Koçak ile ilgili şunları söyledi: "Mustafa Koçak, Çağlan Adliyesi’nde savcı Mehmet Kiraz’ın ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında açılan davada gizli tanık ifadesine dayanılarak tutuklandı, yargılandı ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Mustafa Koçak söz konusu gizli tanığın iftira attığını, yalan söylediğini, kendisinin söz konusu eylemlerle herhangi bir alakasının olmadığını belirtiyor ve adil yargılanma hakkının gündeme getirilmesini ve yeniden yargılanmayı talep ediyor." (MA)

Öne Çıkanlar