Meclis'te sağlık sistemi uyarısı: Hastalara 10 farklı branşta işlem yapılıyor

Meclis'te sağlık sistemi uyarısı: Hastalara 10 farklı branşta işlem yapılıyor
CHP Ankara Milletvekili Ünsal, konulan tanılar ile ameliyat bilgilerinin de birbiriyle uyuşmadığını açıkladı.

ARTI GERÇEK- CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanındaki uygulamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) içinde bulunduğu sıkıntıları, vatandaşın yaşadıklarını, bu işi yaşayan, bir sağlık işletmecisi, doktor ve damdan düşen birisi olarak anlatmak istediğini belirten CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, SGK'de yanlış yönetim ve birtakım eksiklikler nedeniyle halkın sağlığının riske girdiğini savundu.

‘SGK HACZE BAŞLADI AMA UYGULAYAMADI’

Ünsal, SGK'nin, 2011-2015 yılları arasında bir sigorta şirketiyle anlaşma yaptığını, 100 milyona yakın alacağının oluştuğunu ancak zamanında bunu tahsis edemediği için sigorta şirketiyle anlaşmasını iptal ettiğini, hacze başladığını ancak haczin gerçekleşemediğini anlattı.

‘CHECK UP YAPILAMAZKEN BİR KILIF BULUNUYOR’

Sağlık Uygulaması Tebliği (SUT) maddesine göre tarama amaçlı muayene yapılamadığına işaret eden Servet Ünsal, hastaneye gidildiğinde normalde check up yapılamayacağını ancak bir kılıf bulunduğunu belirtti.

10 FARKLI BRANŞTA İŞLEM YAPILIYOR, TANI İLE AMELİYAT UYUŞMUYOR

CHP Ankara Milletvekili Ünsal ayrıca, 170 farklı hastaya, 5 ila 10 arasında farklı branşta işlem yapıldığını gördüklerini açıkladı. Hastaların yılda ortalama 9,7 kez muayene yaptırdığını söyleyen Ünsal, bunun ciddi bir rakam olduğunu kaydetti.

Ünsal, konulan tanılar ile ameliyat bilgilerinin birbiriyle uyuşmadığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar