Meclis'teki küfürlü kavga yargıya taşınıyor

Meclis'teki küfürlü kavga yargıya taşınıyor
AKP Grup Başkanvekili Muş, kendisine küfür ettiğini öne sürdüğü İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk'e dava açacağını belirtti.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, dün Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde kürsüde konuşma yaptığı sırada çıkan bir tartışmada İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün kendisine açıkça küfrettiğini ifade etti. 

İYİ Partili Öztürk'e dava açacağını bildiren Muş, "Bu olay hukuka intikal edecek. Bu milletvekiliyle alakalı Genel Kurul'da hiçbir şey söylemedim, söylemeyeceğim de. Bundan sonra yargı yoluna gideceğim. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapacağınız tüm eylemlerden dolayı hukuk nezdinde sorumlusunuz ve hukuk nezdinde bağlısınız. Dolayısıyla kişisel haklarımı sonuna kadar hukuk nezdinde savunacağım. Bu konuda avukatlarıma da gereken talimatı verdim. Onlar da bir dava açacaklar. Bu işin sonuna kadar gideceğim" diye konuştu. 

Hürriyet'in haberinde Genel Kurul'u yöneten Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın İYİ Partili Öztürk'e sarf ettiği sözler nedeniyle Meclis İçtüzüğü'ne göre geçici çıkarma cezası verilmesini oylamaya sunduğu belirtilirken, yapılan oylamada Öztürk'e, iki birleşim çıkarma cezası verilmişti. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar