Merkel: Türkiye’ye birden fazla kez operasyonu durdurmalarını söyledim

Merkel: Türkiye’ye birden fazla kez operasyonu durdurmalarını söyledim
Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmadaki gündemi Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatıydı.

Türkiye'nin  Suriye'ye yönelik askeri harekatı dokuzuncu gününe girerken, Avrupa'dan harekatın durdurulması talepleri gelmeye devam ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmada Türkiye'nin askeri harekatına değindi. Harekatın durdurulması çağrısı yapan Merkel, "Son günlerde Türkiye’ye birden fazla kez operasyonu durdurmalarını söyledim" dedi.

Harekâtın insani ve jeopolitik etkilerinin büyük olacağını savunan Merkel, "Bu sebeple Almanya mevcut şartlar altında Türkiye’ye silah satışı yapmayacak" ifadelerini kullandı. Almanya Başbakanı "bu harekat zaten çok acı yaşayan bir ülkeye daha da çok acı getirecek" dedi.

Merkel, harekatı IŞİD'in bölgeye ve Avrupa'ya yeniden güvensizlik getireceği ihtimali nedeniyle de eleştirdi. Büyük ölçüde Kürtlerin mücadelesi sayesinde IŞİD'e karşı şimdiye kadar elde edilen başarıların da bu harekatla yok olabileceği uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar