Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde aile içi şiddet uygulayanın iş akdi sonlandırılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde aile içi şiddet uygulayanın iş akdi sonlandırılacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde cinsiyet eşitliği konusunda önemli maddeler yer alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıl süreyle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel A.Ş. ile Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Tic. ve San. A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 7 bin personeli ilgilendiren sözleşmede, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli maddeler yer alıyor.

SÖZLEŞMEDE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ MADDELER YER ALIYOR

Kadınlar ve erkekler arasında 'eşit işe eşit ücret' prensibi benimsendiği sözleşmede, aile içi şiddet uygulayan personelin iş akdi sonlandırılacak.

Personele yapılan sosyal yardımlara zam hükümlerinin yer aldığı sözleşmede, çalışanların aileleriyle birlikte tiyatro ve sinema gibi aktivitelerde zaman geçirmelerini içeren maddelere de yer verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada , imzalanan sözleşmeye göre maaşlarda birinci yılda ortalama 850 TL artış gözetildiği, yıllık enflasyon oranında zam ve sosyal yardımlarda ortalama yüzde 30 artış yapılacağı kaydedildi. Açıklamaya göre sözleşmede kıdem tazminatı ve ihbar tazminatları da mevcut yasaların üstünde tutuldu.

SINAVLARDA BAŞARIŞI OLAN İŞÇİ ÇOCUKLARINA TEŞVİK ÖDÜLLERİ VERİLECEK 

Personele yapılan sosyal yardımlara zam hükümlerinin yer aldığı toplu iş sözleşmesinde, ayrıca çalışanların YGS ve LGS’de dereceye giren çocuklarını teşvik etmek amacıyla ikramiye verileceği hükümleri de yer alıyor. Buna göre, işçi çocuklarından YGS ve LYS’de Türkiye genelinde ilk 1000’e veya Mersin genelinde ilk 500’e girenlere teşvik ödülleri verilecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar