Barzani: Savaşın devam etmesi sivil halk için ciddi tehdit

Barzani: Savaşın devam etmesi sivil halk için ciddi tehdit
KDP Lideri Mesut Barzani, 'Rojava halkının yeni felaketlerle karşı karşıya kalmaması için herkes elinden geleni yapmalı' dedi.

KDP Lideri Mesud Barzani, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik askeri harekatına ilişkin açıklama yaptı.

Barzani, Rojava halkının yeni felaketlerle karşı karşıya kalmaması için elimden geleni yapacağım" dedi. Kürt ve uluslararası kamuoyuna açıklama yapan Barzani, herkesin elinden geleni yapmasını istedi. 

Bölgede sivil halkın hayatının tehlikede olduğunu belirten Barzani, "Suriye’deki Kürt halkının savaş ve istikrarsızlıktan uzak durması ve bir daha felaketlerle karşı karşıya kalmaması için geçmişte çok çaba sarf ettik.Maalesef birkaç gündür kuzey Suriye’deki Kürt bölgeleri saldırı ve tehlike ile karşı karşıya kalmıştır. Savaşın ve bu tehlikeli durumun devam etmesi, sivil halkın hayatını üzerinde ciddi bir tehdit olduğu gibi bölgedeki güvenlik ve istikrarı da hedeflemektedir" diye belirtti. 

'MÜZAYEDE, DUYGUSAL DÜŞÜNME ZAMANI DEGİL'

Buradan direnişçi Kürdistan halkına ve ilgili taraflara belirtmek isterim ki; bu savaşın sebebi ne olursa olsun, kimler umursamaz olmuş veya kimin eli bu tehlikeli durumun içinde olmuş olursa olsun, şimdi beyhude müzayede, duygusal düşünme ve öfke zamanı değil. Savaşın durması, günahsız insanların bu tehlikeli duruma kurban edilmemesi ve bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade edilmemesi için tüm tarafların elinden geleni yapmasının zamanı gelmiştir." (MA)

Öne Çıkanlar