'Metal işçisinin gerçeği' yarın açıklanıyor

'Metal işçisinin gerçeği' yarın açıklanıyor
Birleşik Metal İş, metal patronları ile işçilerinin grev ve lokavt restleşmesinde hazırladıkları raporu açıklayacaklarını duyurdu.

Metal işçilerinin ikinci büyük sendikası DİSK Birleşik Metal- İş toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin 'Metal İşçilerinin Gerçeği' raporunu hazırladı.

Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde basın toplantısında sendikanın yönetimi ve metal işçileri açıklama yapacak.

130 bin metal işçisi adına yürütülen grup toplu iş sözleşmesi sürecinde uyuşmazlık aşaması sona ermiş, metal işçileri grev kararı almıştı.MESS' ise yüzde 6'lık zam teklifini önce yüzde 8'e, son olarak ise yüzde 10'a çıkarmış ve 'ulusal çıkarlar' için işçileri kabule zorlamıştı. Türk Metal ve Birleşik Metal- İş ise teklifi kabul etmemiş son olarak patronlar lokavt kararı almıştı.

Birleşik Metal İş. "İşveren Sendikası MESS’in sözleşmede önerdiği teklifler içinden geçtiğimiz ekonomik koşullarda işçilerle alay etmek demektir" dediği duyuruda; "MESS ile sürdürülen Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamında hazırlandığımız 5 ŞUBAT GREVİMİZ öncesinde,Metal işçilerinin yaşama ve çalışma koşullarının incelendiği "Metal İşçisinin Gerçeği 2020" Araştırması ve toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlık nedenleri, gelinen aşama ve MESS’in taleplerine metal işçilerinin vereceği yanıtlar, 23 Ocak 2020 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar