Meteoroloji bu sefer uyardı

Meteoroloji bu sefer uyardı
Meteoroloji, İstanbul'da ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da ani su baskınlarına ve sele neden olan şiddetli yağmurla ilgili yeterli uyarıları yapmadığı gerekçesiyle eleştirilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu kez İstanbul'un Anadolu Yakası başta olmak üzere Karadeniz'in batı kesimlerinde ani sel ve su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu.

 

 

METREKAREYE 75 LİLOGRAM YAĞMUR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz geneli ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Metrekareye 75 kilograma kadar yağış beklendiğini duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bir çok bölgeleri için de uyarılarda bulundu.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde, öğleden itibaren Batı Karadeniz geneli ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar