Meteoroloji'den İmamoğlu'na yanıt: Uyarı 'orta değil 'kuvvetli' olarak yapıldı

Meteoroloji'den İmamoğlu'na yanıt: Uyarı 'orta değil 'kuvvetli' olarak yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kurumun yağış uyarısını geç yaptığı açıklamasına yanıt verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul’daki şiddetli yağmur sonrası yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili yaptığı "Meteoroloji’den ikaz çok gecikmiş" açıklamasına yanıt verdi.

Yağış beklentisiyle ilgili hava raporlarının 13 Ağustos’tan itibaren basın ve kamu kurumlarına gönderildiği nin belirtildiği açıklamada, 15-16 Ağustos’ta yayınlanan hava raporlarında Marmara Bölgesi’nin Doğusu ve İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış beklentisinin belediyeler ve ilgili kamu kurumlarını e-postayla gönderildiği belirtildi.

'YAĞIŞ 'ORTA' DEĞİL 'KUVVETLİ' OLARAK RAPOR EDİLDİ'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 12.30’da yayımladığımız uyarıyı sadece dikkate almış, 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren yayımladığımız diğer raporları ise dikkate almamaktadır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 'yağış uyarısının orta şiddetli olacağı yönünde olduğu' açıklamasının yalanlandığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili olarak basına yapmış olduğu açıklamada ayrıca; ‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı ‘orta’ şiddetli idi’ demiştir. Bu doğru değildir!!! 17 Ağustos 2019/Cumartesi günü Genel Müdürlüğümüz tarafından İstanbul için yayımlanan uyarıda yağış şiddeti; ‘orta’ değil, ‘kuvvetli’ olarak rapor edilmiştir" denildi. (DHA)

Öne Çıkanlar