Metin Göktepe katledilişinin 23. yılında anıldı

Metin Göktepe katledilişinin 23. yılında anıldı
8 Ocak 1996'da polislerce dövülerek öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe katledilişinin 23. yılında mezarı başında anıldı.

8 Ocak 1996'da polislerce gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Evrensel Muhabiri Gazeteci Metin Göktepe, katledilişinin 23. yılında mezarı başında anıldı. Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığında düzenlenen anmaya Evrensel gazetesi çalışanları, ailesi, meslektaşları, basın örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve dostları katıldı.

Anmada konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Metin Göktepe'nin kalemini yere düşürmeyeceğiz" dedi.

Metin Göktepe'nin kardeşi Meryem Göktepe ise "Dün Metin'e sahip çıkan genç gazeteciler bugün de halkın haber alma hakkına sahip çıkıyor" dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise "Metin Göktepe şahsında baskıya karşı mücadele eden tüm yitirdiklerimizi anıyoruz ve mücadele sözü veriyoruz" dedi.

Anmada konuşan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Türkiye'de katliamların sayfalara sığmadığığını ve bugün de gazetecilerin yargısız infaz edildiğini söyledi.

DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren "Hakikati anlatanlara hala büyük baskı var. Şu anda bile gazeteciler cezaevinde ya da yargılanıyor" derken, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise "23 yılda baskılar değişmedi. Değişmeyen bir şey daha var; Göktepe gibi gerçeği halka ulaştırmak için çabalayan gazeteciler" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından anma 'Metinler ölmez, Evrensel susmaz' ve 'Özgür basın susturulamaz' sloganlarıyla sona erdi.

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş'ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy'de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu'nda dövülerek öldürülmüştü. (Evrensel)

Öne Çıkanlar