Metiner'den 'Kürdistan' sorusuna yanıt: Cevap veremem

Metiner'den 'Kürdistan' sorusuna yanıt: Cevap veremem
Abdullah Gül'ün seçim süreci hakkında yaptığı eleştiriye tehditkar bir yanıt veren AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, gazeteci Hiwa Cemal’in 'Kürdistan' sorusuna, 'Cevap veremem' dedi.

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir" açıklamasına yanıt veren AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, "Sayın Abdullah Gül haddini aşıyor" dedi.

Rudaw TV’de yayınlanan ve Hiwa Cemal’in sunduğu 'Rûdaw’i Amro' programına katılan eski AKP Milletvekili Metiner, seçim sonuçlarının AKP açısından bir yenilgi olmadığını iddia etti. Cumhur İttifakı'nın seçimden yüzde 52 oyla birinci çıktığını belirten Metiner, "AK Parti de bu seçimlerden güçlü çıkmıştır" dedi.

GÜL, ERDOĞAN'LA YOLUNU AYIRDIKTAN SONRA SAVRULDU'

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seçimden sonraki açıklamalarına ilişkin soruy tehditkar ve hedef gösterici ifadelerle yanıtlayan Metiner, "Sayın Abdullah Gül haddini aşıyor, yalan beyanda bulunuyor. Türkiye’de itiraz etmek de demokratik bir haktır. İtirazın demokrasiye gölge düşürdüğünü iddia etmek de sayın Gül kendisine yakıştırabilir ama, bize göre çarpıtma ve yalandan ibarettir. Eski Cumhurbaşkanı’nın söyledikleri doğru değildir" dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oy sayımlarının tekrarlanması sürecinde 'demokrasi dışı davranıldığı' imasını savrulma olarak nitelendiren Metiner, Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretini örnek göstererek Abdullah Gül'ü eleştirdi:

"Sayın Abdullah Gül çok bilmiş birisi. O zaman siz kendisine şunu sorun; henüz mazbatasını almış bir aday İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Anıtkabir’e gidip nasıl bu ünvanla imza atabiliyor? Mazbatası verilmemiş hiç kimse seçilmiş başkan sayılmaz, kanun böyle diyor. Toplumu geren kutuplaştıran bu belediye başkanı adayına, demokrasiye gölge düşüren bu davranışlara tek ses etmeyen Sayın Abdullah Gül'ün kanunun bize tanımış olduğu itiraz hakkımızı kullandık diye demokrasi dışı davrandığımızı iddia ediyor olması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yolunu ayırdıktan sonra savrulduğu yeri gösterir sadece."

'KÜRDİSTAN' SORUSUNA METİNER YANITI: SİZİN İSTEDİĞİNİZ SORUYA CEVAP VEREMEM

AKP Genel Başkanı ve Cumhrubaşkanı Erdoğan’ın seçim sürecinde yaptığı mitinglerde dile getirdiği, 'Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yok. Kürdistan Kuzey Irak’tadır' söylemi de sorulan Metiner, Kürdistan konusunda program sunucusu Hiwa Cemal’inin sorusuna yanıt veremeyeceğini söyledi:

"Ben Kürt asıllı değil Kürt’üm. Bakın Kürdistan diyorum. Kürdistan hükümeti var, selamlıyoruz. Barzani bizim kardeşimiz selamlıyoruz. Onunla dostuz, selamlıyoruz. Sıkıntı ne? Suriye’de Kürdistan bölgesi yok mu? Suriye’deki Kürtlerin nüfus kağıtları bile yoktu. Ama ben sizin istediğiniz soruya cevap veremem."

'HDP'NİN KAZANDIĞI BELEDİYELERİN BAŞKA PARTİYE VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL'

YSK’nın, HDP'li belediye Eş Genel Başkanlarına ve meclis üyelerine KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbata vermeme kararını eleştiren Metiner, "Seçime giren adaylar seçildikten sonra adaylıklarının düşürülmesi kabul edilebilir bir durum değil. Ama ne yazık ki kanunlarımız böyle diyor. Bu yasa değiştirilmediği müddetçe YSK’nin yapabileceği birşey yok" dedi.
Seçilmiş belediye başkanlarına verilmesi gereken mazbatanın başka bir partiye verilmesini doğru bulmadığını vurgulayan Metiner, "Doğru olan şudur; bu adaylar seçime giremeyeceklerse bunun kendilerine bildirilmesidir. Seçime giriyor ve kazanıyorlar. Sonra HKK ile ihrac edildikleri söylenerek seçildikleri belediye başkanlıkları ellerinden alınıyorsa bu haklı olarak bir tartışmayı beraberinde getirir. HDP’nin kaybettiği belediyeyi ikinci sıradaki bir partiye vermek kanunun öngördüğü bir şey. Benim kişisel fikrim bunun demokratik olmadığı yönündedir. Kişisel fikrimi söylüyorum; bir partinin kazandığı belediyeyi başka bir partiye vermek doğru ve vicdani değildir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar