MGK'de Fırat'ın doğusu ve Mınbiç vurgusu

MGK'de Fırat'ın doğusu ve Mınbiç vurgusu
4.5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 4.5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Birçok başlığın yer aldığı bildiride yerel seçimlere ilişkin, "31 Mart'ta yapılacak seçimlerin, huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için yetkili kurumlarca alınan tedbirler gözden geçirildi" ifadesine yer verildi.

Suriye’ye ilişkin ise "(Türkiye'nin) Güney sınırları boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna asla izin vermeyeceği kuvvetle vurgulandı. Münbiç ve Fırat'ın doğusunun terör örgütlerinden temizlenmeden bölgede istikrarın sağlanmasının ve göç hareketliliğinin durdurulmasının mümkün olmayacağı ifade edilmiştir." denildi. 

Yeni Zelanda’daki cami saldırısına ilişkin ise şu ifadeler kullanıldı: "Yeni Zelanda'da masum insanların yalnızca inançlarından dolayı hunharca katledildiği terör saldırısı şiddetle kınanmıştır. Giderek şiddet ve teröre dönüşen İslam ve Müslüman düşmanlığına çeşitli gerekçelerle göz yumulmasının, benzer saldırılara zemin hazırlayacağı uyarısında bulunuldu. Yaşanan hadise tüm yönleriyle istişare edilmiş, Türk düşmanlığını da ihtiva ettiği anlaşılan İslam karşıtı ırkçı zihniyeti besleyen iklimin, bireysel ve organize unsurlarının deşifre edilerek kararlılıkla üzerine gidilmesi gerektiği ifade edilmiştir."  (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar