MGK: Herekat devam edecek

MGK: Herekat devam edecek
MGK bildirisinde, Kuzey Suriye harekatının sürdürüleceği belirtildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı. Toplantı dört saat sürdü.  

Toplantının ardından MGK bildirisi yayımlandı. Bildiride, önemli iç ve dış gelişmelerin ele alındığı belirtilerek şu ifadeler yer aldı:

"Milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamızı tehdit eden PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere, bütün terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında azım ve kararlılıkla sürdürülen mücadele hakkında kurula bilgi sunulmuş; başarıyla icra edilmekte olan harekat ve operasyonlar detaylı şekilde görüşülmüştür. Güney sınırlarımız boyunca ortaya çıkan ve milli güvenliğimizi doğrudan tehdit eden terörü kaynağında yok etmek ve yerlerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ile Adana Mutabakatı ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde icra edilen Barış Pınarı Harekatı her veçhesiyle değerlendirilmiştir. Bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekatın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her turlu tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmıştır." 

Kuzey Suriye konusunda ABD ve Rusya ile imzalanan anlaşmalara gönderme yapılan bildiride bu iki ülkeye, Suriye Demokratik Güçleri'nin özellkle Tel Rıfat ve Münbiç'ten "çıkarılması" konusunda beklentilerin iletildiği vurgulandı. 

Bildiride ayrıca, "Uluslararası toplum; Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli bir şekilde dini ve etnik hiçbir ayırıma uğramaksızın evlerine ve topraklarına dönerek en kısa sürede huzur ve refaha kavuşmalarını amaçlayan Türkiye'yi desteklemeye davet edilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar