Arınç'ı eleştiren MHP İl Başkanı görevden alındı

Arınç'ı eleştiren MHP İl Başkanı görevden alındı
MHP Genel Merkezi, Bülent Arınç'ı hedef alan Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli'yi 'Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı davrandığı' gerekçesiyle görevden aldı.

MHP Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç'ı hedef alan açıklamalarının ardından genel merkez tarafından görevden alındı.

Dereli'nin, Cumhur İttifakı'nın ruhuna aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden alındığı açıklandı.

GÖREVDEN ALINMASI PARTİ İÇİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞINA NEDEN OLDU

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'ı sosyal medyada hedef alan paylaşımlarının Orhan Dereli'nin görevden alınmasında etkili olduğu belirtildi.

Orhan Dereli'nin görevden alınmasına neden olan mesajları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bülent Arınç hakkında kullandığı sert ifadelerin ardından paylaşması parti içinde görüş ayrılığına neden oldu.

Dereli, görevden alınmasının ardından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sosyal medya hesabından "Devir birbirinin arkasından konuşup, yüz yüze gelince sarmaş dolaş olan iki yüzlü iblislerinlerin devri olmuş."  şeklinde bir paylaşım yaptığı görüldü.

 

MHP Genel Merkezine tepki gösteren Dereli, Arınç'ı hedef alan eleştirilerinde, "Temsil ettiği köhne zihniyet ifadesi dikkat çekti.

ARINÇ'A YÖNELİK SERT İFADELER MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN DE GELMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki göstererek "İkide bir başını kaldıran ve geçmişte kozmik odayı, kozmetik odaya çevirip FETÖ'yü buraya sokan şahıs ne yapsa boş, ne söylese boşunadır" demişti. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar