'MHP'den 23 Haziran tepkisi: Bizi Bahçeli'nin açıklaması bitirdi'

'MHP'den 23 Haziran tepkisi: Bizi Bahçeli'nin açıklaması bitirdi'
MHP'li bir yetkili isimin 23 Haziran seçimleri için, 'Bizi bitiren ne Öcalan'ın mektubu ne de Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkması oldu. Bizi Bahçeli’nin açıklaması bitirdi' dediği iddia edildi.

'Cumhur İttifakı'nın 23 haziran istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aldığı ağır yenilginin ardından tepkiler yükselmeye başladı.

AKP'deki 'Erdoğan'a yönelik tepkilerin ardından şimdi de MHP'den Bahçeli'ye yönelik tepkiler yükseliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 23 Haziran İstanbul seçimlerinden birkaç gün önce PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu ve kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkması ile ilgili açıklamalarına parti içinden tepkilerin yükseldiği belirtiliyor.

Yeniçağ gazetesinin duyurduğu iddiaya göre, MHP’li bir yetkilinin, 'Bizi bitiren ne mektup ne de o yayın oldu. Bizi Bahçeli’nin açıklaması bitirdi' dediği belirtildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul seçimi öncesi PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu ve HDP’ye yönelik sözlerinin parti içinde tartışmalara neden olduğunu belirten Yeniçağ, tartışmalarda bazı MHP’li bir siyasetçilerin, '17 yıldır Öcalan’ı neden asmadığımızı anlatamadık. Bir 17 yıl da bu mektubu anlatamayacağız" dedikleri iddia edildi.

‘SEÇİMİ HDP İLE YÜRÜYEN BİRİ KAZANDI'

MHP’li bir başka siyasetçinin İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili 'Öcalan'ın mektubu' dışında yaptığı değerlendirmelerde, 'HDP ile yürüyen biri kazandı seçimi' dediği belirtildi:

"Ekrem İmamoğlu’nun ilk mazbatayı aldığında HDP’ye teşekkür ederken kopan alkışa dikkat etmek gerek. HDP ile yürüyen biri kazandı seçimi. Bizim gördüğümüz, yapılan anketlere göre AK Parti seçmeninin yüzde 62’si seçimin yenilenmesine karşıydı. İstanbul halkının neredeyse tamamı da seçimi arzulamadı. Seçim sürecinde de iptal nedeni, neden yenilenmesi gerektiği anlatılamadı. En önemli konulardan biri de ekonomi. Vatandaşın derdi başka." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar