MHP’den Fox TV’ye verilen cezaya tepki

MHP’den Fox TV’ye verilen cezaya tepki
MHP’nin RTÜK Temsilcisi: Bu karar yasakçı, yok edici ve tek sesli yayını doğurur.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Yardımcılığı döneminde Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan, 2002 yılından sonra on yıl Başbakan Başmüşaviri olarak görev alan MHP’nin RTÜK Üst Kurul Temsilcisi Arif Fırtına da Fox TV’ye verilen cezaya karşı çıktı.

Fatih Portakal’ın hükümete yönelik eleştirilerinin ardından kanala, üç kez program durdurma cezası verilirken ana haber bülteninin yerine belgesel yayınlanması kararlaştırıldı. RTÜK Üst Kurulu tarafından verilen henüz uygulanmayan karara karşı MHP’nin RTÜK temsilcisi Fırtına, bir karşı oy yazısı kaleme aldı.

‘TEK SESLİ YAYINI DOĞURUR’

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Portakal’ın yayınında tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiğini ancak halkın kin ve düşmanlığa tahrik edilmediğini belirten Fırtına, "Fox TV’ye ceza verilen madde, orantısız bir sonuç doğuracaktır. RTÜK’ün görevi yasakçı, yok edici, tek sesli bir yayın politikası uygulamak değildir" dedi.

‘SUÇ CEZA DENGESİZLİĞİ’

İfade özgürlüğünün halkın her türlü habere sağlıklı ve kolay ulaşabilmesinin önünü açtığını vurgulayan Fırtına, Fox TV’ye verilen üç kez program durdurma cezasının suç ve ceza dengesini bozacağını, bu nedenle karara katılmadığını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar