MHP'li vekilden AK Partili Tuna'ya büyük suçlama

MHP'li vekilden  AK Partili Tuna'ya büyük suçlama
MHP'li Seyfettin Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın, ağabeyi Mahmut Tuna'ya ait inşaat şirketi için imar değişikliği yaptığını iddia etti.

HABER MERKEZİ- Melih Gökçek'in 'zoraki' istifasınınardından göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya ilk suçlama MHP’den gedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Tuna’nın ağabeyi Mahmut Tuna’ya ait inşaat şirketi için imar değişikliği yapıldığını ve 15 bin 750 metrekare yapı izni olan alanın 23 bin 625 metrekareye çıkarıldığını öne sürdü.

'KUZUYU KURDA EMANET EDERSENİZ'

Yılmaz TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak şunları söyledi:  "Aldınız Melih Gökçek'i, getirdiniz Mustafa Tuna'yı Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na… Şimdi bir belge göstereceğim. Çankaya ilçesi Dikmen Tepe'de. Kim bu yerin sahibi? Mahmut Tuna… Mahmut Tuna, Tuna İnşaatın sahibi ve Mustafa Tuna'nın ağabeyi. İlk defa olan bir imar değişikliği yapılıyor, 15 bin 750 metrekare olan alan 23 bin 625 metrekareye çıkıyor. Ama buradan, düzenleme ortaklık payı ve kamu ortaklığı payı alınmıyor yani gizli emsal 2,5; 3'e çıkıyor. Şimdi, böyle anlayışta, böyle rahat para kazanmanın olduğu bir ortamda, kamunun malını bu kadar kolay aldığınız bir ortamda siz kuzuyu kurda emanet ederseniz, bu gariban milletin, bu fakir fukara milletin hakkını kim koruyacak?"

'KİM YİYORSA BOĞAZINDA KALSIN' 

Yılmaz’dan sonra siz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise "Milletin hakkını kim yiyorsa boğazında kalsın. Belgelerle beraber hemen savcılığa suç duyurusunda bulunulsun ki bununla alakalı yargısal süreç başlasın" dedi.

'ALTINDA KİMİN İMZASI OLDUĞU BELLİ'

MHP’li Yılmaz ise, Cumhuriyet'in haberine göre, "Ben dava açma makamında değilim. Bugüne kadar bu imar yoğunluğu artışlarından hangi dava sonuçlanmış? Ben burada bir realiteden bahsediyorum. Bu imar düzenlemeleri yasal kılıf adı altında belediyelerin rant kapısıdır, bir zenginleşme aracıdır. Mustafa Tuna'yla ilgili söylediğim karar burada, altında kimin imzası olduğu belli. Meclis 2. Başkan Vekili Nail Çimen'in imzası var" cevabını verdi.

Öne Çıkanlar