MHP tam kadro Şentop'u destekleyecek

MHP tam kadro Şentop'u destekleyecek
Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimi hakkında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından mesajlar paylaştı. 

Sık dile getirdiği "beka" meselesine "açıklık" getiren Bahçeli, "Beka, tasarlanmış bir propaganda kavramı, dönemsel ihtiyaçlara cevap veren bir söylem aparatı, içi dolmamış/doldurulmamış bir ifade aracı, gerçeklerin maskelendiği hamaset sığınağı değildir. Aksi iddialar ise tamamıyla hezeyandır. Beka, Şems-i Tebrizi’de misal olarak şöyle anlatılır; ‘Kötü huyların yok olup onun yerine Allah’ın vasıflarının ağır basması ve böylece Allah’a yaklaşıp ebedi olunması.’ Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir. Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner." dedi. 

Bahçeli, Binali Yıldırım'dan boşalan Meclis Başkanlığı için yarın yapılacak seçim için de "TBMM’nin 29’uncu Başkanı’nın seçileceği yarınki özel oturuma Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro halinde katılıp AK Parti’nin değerli adayı Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Şentop’u eksiksiz destekleyecektir. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar