'Milliyetçilik sokağa çıkıp bağırmakla olmaz'

'Milliyetçilik sokağa çıkıp bağırmakla olmaz'
Oyuncu Zihni Gökyay 'Ulusal Tiyaro Sahne Eseri' ödül töreninde dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Tiyatro alanında yeni eserlerin yaratılmasını teşvik edip, yerli tiyatro eseri repertuvarının zenginleşmesini amaçlayan Kadıköy Belediyesi’nin, bu yıl ikinci kez düzenlediği Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması sahiplerini buldu.

Yarışmanın seçici kurulunda tiyatro oyuncuları Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Beliz Güçbilmez, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya; ön seçici kurulunda ise Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek yer aldı.

'İNSAN HÜZNÜ' BİRİNCİ OLDU

Yarışmada "İnsan Hüznü" adlı oyunuyla Mehmet Selçuk Bilge birincilik ödülü ve "Huzur Apartmanı" adlı oyunuyla Aslı Ayhan ikincilik ödülü alırken; "Babaannemin İlk Twit’i" adlı eseriyle Nedim Saban ve "Benim Annem Cumartesi" adlı oyunuyla Cihan Çakan üçüncülük ödülüne layık görüldü. Birincilik ödülünü sahibine tekdim etmek üzere sahneye çıkan tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, "Tiyatro eseri yazmak büyük bir şövalyelik ülkemizde, çünkü herkes dizi senaryosu yazıyor. Milliyetçilik sokağa çıkıp bağırmakla olmaz. Öncelikle kendi yazarlarımızı koruyacağız" şeklinde konuştu.

Moda Sahnesi'nde düzenlenen törene tiyatro sanatçıları Zihni Göktay, Tamer Levent, Metin Zakoğlu, Timur Acar, Nedim Saban, Kadıköy Tiyatrolar Platformu (KTP) oyuncular ile Haldun Taner’in eşi Demet Taner’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

‘Komik Günler’ adlı müzik grubu törende sahne aldı. Oyuncu Şaziye Özlem Turan’ın dans ettiği geceye Selen Şeşen de şarkıları ile katıldı. Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları, 2017 yılında ödül kazanan oyunları bir kitap halinde yayımladığı gibi, 2018 yılında ödül kazanan oyunları da kitaplaştıracak. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar