Milli Savunma Bakanlığı ile SDG aynı tweet'te

Milli Savunma Bakanlığı ile SDG aynı tweet'te
ABD'nin Özel Operasyon Ortak Görev Gücü'nüm resmi Twitter hesabından atılan tweet'te, Suriye Demokratik Güçleri ile Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi adresleri bir arada etiketlendi.

ARTI GERÇEK- ABD'nin, Suriye ve Irak'ta IŞİD ile mücadele görevini sürdüren Özel Operasyon Ortak Görev Gücü'nün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Milli Savunma Bakanlığı ile Suriye Demokratik Güçleri resmi Twitter adresleri ile etiketlendi.

Türkiye, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "terör örgütü" olduğunu savunuyor ve ABD'nin SDG ile ilişkisine karşı çıkıyor.

Atılan tweet'te, ABD ile Türkiye arasında varılan güvenli bölge anlaşması kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki SDG tahkimatının kaldırıldığına dair yapılan çalışmalardan görseller paylaşıldı.

Söz konusu tweet'e hem Milli Savunma Bakanlığı hem de Suriye Demokratik Güçleri'nin resmi hesapları da eklenerek, "ABD liderliğindeki Koalisyon @tcsavunma'yı desteklemeye devam ediyor. @ CMOC_SDF Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik mekanizmasını uygulamak için önemli adımlar atılıyor. Dün üç askeri tahkimat daha yok edildi. @CJTFOIR
@CENTCOM" ifadelerine yer verildi.

Suriye Demokratik Güçleri de Özel Operasyon Ortak Görev Gücü'nün resmi Twitter hesabından paylaşılan bu tweet'i retweetledi.

Öne Çıkanlar