'Türkiye her sıkıştığında Mınbiç’e sarılıyor'

'Türkiye her sıkıştığında Mınbiç’e sarılıyor'
Türkiye'nin Mınbiç'e yönelik söylemini sertleşmesinin ardından dikkatler yeniden bölgeye çekildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın operasyon sinyali verdiği Mınbiç'in Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwiş, "Burası Minbiclilerin kentidir. Biz kentimizi IŞİD’den kurtardık. Başka bir işgalci güce bırakmayacağız" dedi. 

Rusya ile Türkiye arasında İdlib için Soçi’de varılan anlaşmanın gereklerinin yerine getirilip getirilmemesine son 24 saat kalırken gözler savaşın seyrini belirleyecek olan İdlib'de. Son günlerde Türkiye'nin Mınbiç'e yönelik söylemini sertleşmesi dikkat çekti. Mezopotamya Ajansı'ndan Nazım Daştan'ın haberine haberine göre, Türkiye İdlib’de selefi grupları Halep-Lazkiye yolu etrafından 15 kilometre uzaklaştırmakta zorlanırken, İdlib’de sıkışınca dikkatleri Mınbiç’e çektiği kaydedildi. 

İLGİLİ HABER: BRUNSON PAZARLIĞINDA 'FIRAT DOĞUSU' VAR MI?

MINBİÇ'İN GÜNDEMİ FARKLI 

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Minbiç için önceki gün Isparta'da "Şimdi de Minbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir? 'Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.' Oraya da girilecek" diyerek operasyon sinyali verdiğine, Erdoğan'ın söyleminin basında 'operasyon taktiklerine' kadar işlendiğine ancak sahadaki gelişmelerin bu yönlü gitmediğine dikkat çekildi. 

Mınbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwiş, gündemlerinin farklı olduğunu, Türkiye’nin bölgede yaşananlarla ilgili çok farklı şeyler yansıttığını ve bunların hiçbirinin gerçek olmadığını kaydetti.  

'MINBİÇ MİNBİÇLİLERİNDİR'

Mınbiç’in Suriye iç savaşı içinde önemli bir kavşak olduğunu dile getiren Derviş, kentin Minbiç Askeri Meclisi tarafında IŞİD’den kurtarıldığını hatırlattı. Bunun değişmez bir gerçek olduğunun altını çizen Derviş, "Türkiye her sıkıştığında Mınbiç’e sarılıyor. Aslında farkındayız, bu sadece Türkiye’nin isteğiyle gelişmiyor. Bazı güçler Türkiye’ye bu konuda göz yumuyor. Ama burası Minbiçlilerin kentidir. Kentin bir askeri ve sivil meclisi var. Biz kentimizi IŞİD’den kurtardık. Başka bir işgalci güce bırakmayacağız. Bunu herkesin iyi bilmesini isteriz. Türkiye yine kendi emellerine göre açıklamalar yapmaya başladı" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar