Mınbiç'te intihar saldırısı: 3'ü ABD askeri 13 kişi öldü

Mınbiç'te intihar saldırısı: 3'ü ABD askeri 13 kişi öldü
18 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Suriye'nin Mınbiç kentinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye yaptığı bölgenin bulunduğu caddede düzenlenen intihar saldırısında aralarında 2 Minbiç Askeri Meclisi üyesi ile 3 ABD askerinin bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırı sonucu ölü ve yaralılara dair gün içinde farklı rakamlar gündeme geldi. İlk açıklamalara göre saldırıda 4 ABD askeri hayatını kaybetmişti. Ancak son olarak Mınbiç Sağlık Meclisi Komitesi tarafından açıklama yapıldı. Buna göre, aralarında 3 ABD askeri ve 2 Mınbiç Askeri Meclisi üyesinin de olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi.

CENTCOM: 2 ASKER, 1 SİVİL PERSONEL, 1 SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN ÖLDÜ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) da kayıplarla ilgili yapılan açıklamada, "Menbiç’teki saldırıda 2 ABD askeri, 1 Savunma Bakanlığı sivil personeli ve Savunma Bakanlığı’ndan 1 sözleşmeli çalışan öldü. Saldırıda 3 ABD askeri de yaralandı" denildi.

Patlamada 18 kişinin yaralandığı belirtildi. 5 yaralının durumunun ağır olduğu açıklandı. Yaşamını yitirenler ve yaralılar patlama yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Minbic'teki hastanelere kaldırıldı. İntihar saldırısını IŞİD üstlendi.

Hayatını kaybedenler dışında bölgede 3 Amerikan askeri daha bulunuyordu. Yaralanan askerlerin helikopterle bölgeden tahliye edildiği öğrenildi. Saldırının ardından kentteki ABD devriyeleri sıklaştırılırken, güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. Saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkan saldırının tüm ayrıntılarıyla bilgilendirildi ve Suriye'de süregelen durumu takip etmeye devam edeceğiz. Daha detaylı sorularınız için Savunma Bakanlığı'ndan bilgi alabilirsiniz" dedi.

ABD askerlerinin bölgeden tahliye edilme görüntüleri amatör kameralara böyle yansıdı:

'HEYETLERİ HEDEF ALDILAR'

İddiaya göre patlamanın yaşandığı bölgede Mınbiç Askeri Konseyi yöneticileri ile bir konuk heyet bulunuyordu.

Patlamayla ilgili açıklama yapan Mınbiç Askeri Konseyi (MMC) sözcüsü Şarfan Derviş, saldırının Suriye Demokratik Güçleri (QSD) savaşçılarının sıkça gittiği bir lokantanın da bulunduğu kalabalık bir caddeyi hedef aldığını söyledi. 

Görgü tanıkları, patlamanın konsey yöneticileri ile heyet üyelerinin bulunduğu restoranın civarında meydana geldiğini söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Saldırının ardından kentteki ABD devriyelerinin sıklaştırıldığı ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.

BEYAZ SARAY: BAŞKAN TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

Saldırıyla ilgili Beyaz Saray muhabirlerine e-posta atan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkan saldırının tüm ayrıntılarıyla bilgilendirildi ve Suriye'de süregelen durumu takip etmeye devam edeceğiz. Daha detaylı sorularınız için Savunma Bakanlığı'ndan bilgi alabilirsiniz" dedi.

TRUMP ÇEKİLECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ay askerlerini Suriye'den çekeceğini açıklamış, bu karar başta Washington olmak üzere Avrupa'da ve ABD'yle birlikte IŞİD'e karşı savaşan Kürt savaşçılar tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Trump, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapılacağını açıklamasının ardından "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" demişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar