Mine Kırıkkanat: Atatürk benim ilahım, tapıyorum

Mine Kırıkkanat: Atatürk benim ilahım, tapıyorum
Gazeteci Kırıkkanat bir televizyon programında, 10 Kasım'da 'Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var' diyen üniversite öğrencisinin sözleri üzerine konuştu.

Gazeteci, yazar Mine Kırıkkanat, "10 yıl önce bu kadar Atatürkçü değildim. Şimdi Atatürk benim ilahım diyorum. Hiçbir kusurunu görmediğim gibi Atatürk'e artık tapıyorum. 10 yıl önce tapıyordum demezdim" dedi.

Edirne'deki 10 Kasım törenlerinde, tören alanının yanından geçen bir üniversite öğtencisinin, "Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi" sözleri üzerinden başlayan tartışma sonrasında bir televizyon programına konuk olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, "10 yıl önce bu kadar Atatürkçü değildim. Şimdi Atatürk benim ilahım diyorum. Hiçbir kusurunu görmediğim gibi Atatürk'e artık tapıyorum" dedi.

​Kırıkkanat, "10 yıl önce tapıyordum demezdim. Arkadaşlarım da aynı şekilde dediler ki, 'Mine, aynı fikirdeyiz. Çünkü bundan 10 yıl önce biz ilk cumhuriyet döneminin kusurlarını da görüyorduk. Atatürk'ü severdik ama küçük kusurlarını da görürdük. Şimdi ise bir kusur bulana çakacak vaziyetteyiz' yani artık o kadar kinliyiz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar