Transparan giyinen sanatçı 5 yıl hapisle karşı karşıya

Transparan giyinen sanatçı 5 yıl hapisle karşı karşıya
'Ahlaksızlık, fesat çıkarma, müstehcen davranışlarda bulunma ve toplumda kötülüğü yaymak'la suçlanıyor.

Mısırlı kadın sinema sanatçısı Rania Yusuf'a, Uluslararası Kahire Film Festivali'nin kapanış programına vücut hatlarını ve bacaklarının bütününü gösteren transparan kıyafetlerle katılığı iddiasıyla dava açıldı.

Bir grup avukatın "Rania Yusuf'un davranışı hukukun alenen ihlali, Mısır halkını küçümseme ve Mısırlı kadınların adını lekeleme" şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Euronews'in haberine göre şikayet başvurusunun ardından harekete geçen Mısır Başsavcılığı, kadın oyuncunun 12 Ocak'ta hakim karşısına çıkarılmasına karar verildi.

Rania Yusuf'a "ahlaksızlık, fesat çıkarma, müstehcen davranışlarda bulunma ve toplumda kötülüğü yayma" suçlamaları yöneltiliyor. Müştekiler 30'lu yaşlardaki kadın sanatçı Yusuf'a yöneltilen suçlamaların Mısır 'Fuhuşla Mücadele Kanunu' hükmünce yargılanmasını talep etti.

Kadın oyuncu hakkındaki suçlamalar mahkemece kabul edilirse 5 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

MISIR PROFESYONEL MESLEKLER SENDİKASI: SORUŞTURMA AÇILACAK

Haberde oyuncu Yusuf'un kıyafet tercihinin Mısır Profesyonel Meslekler Sendikası'nı da harekete geçirdiği belirtildi. Sendikadan yapılan açıklamada, Kahire Film Festivali'ne iştirak eden misafirlerden bazılarının 'uygunsuz kıyafetlerinin' ve 'teşhirinin' endişe kaynağı olduğu dile getirildi.

 

Birçoklarına göre aktristin tarzının Arap kültüründen uzak ve adeta şoke edici olduğu belirtilen açıklamada ayrıca, "Festivalin bazı misafirlerinin dış görünüşü toplum gelenekleri, değerleri ve ahlaki yapısı ile bağdaşmamaktadır. Festivalin rolüne ve üyelerinin davranışından sorumlu olan sendikamıza da zarar vermiştir." ifadeleri yer aldı.

Mısır Profesyonel Meslekler Sendikası, Rania Yusuf'un söz konusu davranışıyla ilgili soruşturma açılacağını da bildirdi.

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası Kahire Film Festivali'nin final seremonisi 29 Kasım'da başkent Kahire'deki Opera binasında gerçekleştirilmişti. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar