Moğollar'dan Kaz Dağları için konser

Moğollar'dan Kaz Dağları için konser
Moğollar grubu, Kaz Dağları'nın civarına yapılmak istenen altın madenine karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti' kapsamında Çanakkale'de konser verdi.

Özgürlük Parkı’nda düzenlenen konserde Cahit Berkay, Taner Öngür, Serhat Ersöz, Emrah Karaca ve Kemal Küçükbakkal'dan oluşan Moğollar, Kaz Dağları’nda yaşanan ağaç kesimine tepki göstermek için şarkılarını seslendirdi.

Konserden önce ARTI TV'de yayınlanan Ekolojik Odak programına katılan Moğollar grubu üyesi Taner Öngür, "Türkiye'nin doğal açıdan en değerli bölgesi olan Kaz Dağları'nın yok olmasını engellemek için müziğimizle destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Cahit Berkay, Taner Öngür, Serhat Ersöz, Emrah Karaca ve Kemal Küçükbakkal'dan oluşan Moğollar, Çanakkale'de bulunan Özgürlük Parkı'nda Kaz Dağları'nın civarına yapılması planlanan altın madenine tepki göstermek için konser verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Moğollar grubunun konserine çok sayıda insan katıldı ve şarkılara eşlik etti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cahit Berkay'a teşekkür mahiyetinde seramik hediye etti.

ÜNLÜ İSİMLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kaz Dağları'nın çevresine yapılmak istenen altın madenine çok sayıda ünlü isim de tepki gösterdi. Tarkan, Şahan Gökbakar, Kerem Bürsin, İlhan İrem gibi isimlerin tepki gösterdiği olayı şarkıcı Elif Kaya da sosyal medya hesabından soyunarak protesto etti.

FAZIL SAY'DAN KAZ DAĞLARI İÇİN KONSER

Diğer yandan besteci ve piyanist Fazıl Say, 18 Ağustos Pazar sabah Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına ‘dur’ demek için ormanda konser vereceğini açıkladı. Say’ın açıklaması şöyleydi:

"18 Ağustos Pazar sabahı Kaz Dağları’ndaki korkunç doğa katliamına ‘dur’ demek için bir orman konseri planlıyoruz. Orman içindeki müsait mekanın tam yerini sizlere bir kaç gün içinde bildireceğiz. Piyano; bu sefer orman için geliyor Kaz Dağları’na.

Geçen yıl Truva için gelmiştim. Hatta bir de; bugün bestelediğim ‘Kaz Dağları Marşı’ bestesinin ilk seslendirilişi olacak o sabah. Bu ağaçlara, doğaya, yaşamaya ithaf bir marş. Dostlar; söz müziğin olsun. Konser doğa orman için, ama elbet insanlar da davetlidir. ‘Doğadaki en büyük erdem yaşatmaktır’ der düşünürler… Biz de ‘bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ olacağız bu durumda, güzel ülkemizin, binlerce yıllık tarihine ve doğasına elimizden geldiğince sahip çıkacağız. Sesimizle, müziğimizle… Çanakkaleliler ve tüm Türkiye ile beraber."

Say, konser yerinin ve saatinin henüz belli olmadığını, detayları birkaç güne açıklayacağını da sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar