Morgan Stanley TCMB'den 250 puan indirim bekliyor

Morgan Stanley TCMB'den 250 puan indirim bekliyor
Commerzbank'ın Merkez Bankası'ndan bu ay 100-150 puan faiz indirimi beklentisini açıklamasının ardından Morgan Stanley de indirim beklentisini yükseltti.

Morgan Stanley Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Temmuz'daki Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin beklentisini revize etti.

Morgan Stanley ekonomisti Ercan Ergüzel'in e-posta notuna göre kurum, bankadan temmuz ayıtoplantısı faiz indirimi beklentisini 100 baz puandan 250 bp'a çıkardı.

Notta, söz konusu revizyonun yeni TCMB Başkanı Murat Uysal'ın yakın zamanda Anadolu Ajansı ile gerçekleştirdiği mülakattaki görece daha güvercin/temkinli iyimser söyleminden kaynaklandığı belirtildi.

 

Morgan Stanley, Merkez Bankası'ndan eylül ve ekim aylarında 200'er baz puan olmak üzere toplam 400 baz puan faiz indirimi bekliyor. Kuruma göre, banka yılın son toplantısında faiz değişikliğine gitmeyecek.

2019 sonuna dek genişlemeci döngü politika faizini yüzde 24'ten yüzde 17.5 seviyesine çekecek.

Geçtiğimiz günlerde Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose da, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) bu ayki toplantıda 100 - 150 baz puan faiz indirimi beklediklerini ifade etmişti.

Ghose, Merkez Bankası'nın para politikasında faiz indirimi için alan olduğunu ancak Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Murat Uysal'ın daha geleneksel para politikalarının ileride Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ayrışabileceğine dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar