Morgan Stanley'de usulsüzlük skandalı

Morgan Stanley'de usulsüzlük skandalı
Morgan Stanley'nin en az dört traderı gelişen piyasa paralarına bağlı 100 ila 140 milyon dolar zararı gizledikleri iddiasıyla işten çıkardığı belirtildi.

Morgan Stanley'nin en az dört traderı gelişen piyasa paralarına bağlı 100 – 140 milyon dolar zararı gizledikleri iddiasıyla işten çıkardığı belirtildi.

Kaynaklar, Morgan Stanley'nin gelişen piyasa paralarına bağlı işlemleri incelediğini belirtti. New York merkezli bankanın Sözcüsü Tom Walton, konuyla ilgili olarak konuşmayı reddetti.

Söz konusu incelemeye konu olan traderlar arasında Londra'dan Scott Eisner ve Rodrigo Jolig ve New York'tan Thiago Melzer ve Mitchell Nadel bulunduğu belirtildi. Traderlar, konuyla ilgili yorum yapmadı.

Eisner, Jolig, Melzer ve Nadel'in çalışma durumuna ilişkin nihai bir bilgi bulunmazken kaynaklar en azından bazılarının bankayı terkettiğini bildirdi.

Melzer Mart'tan bu yana Döviz ve Gelişen Amerika Piyasaları işlemlerinden sorumluyken, Nadel döviz ve tahvil de dahil olmak üzere Amerika kıtası makro işlemleri yürütüyordu. Eisner, LinkedIn profil bilgilerine göre Merkez ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (CEEMEA) paraları emirlerini idare ediyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar