Motorinde indirime Katar tırpanı

Motorinde indirime Katar tırpanı
Motorinde bu gece yapılacak 22 kuruş indirim 8 kuruşa düştü. Katar'ın OPEC'ten çekilmesiyle artan petrol fiyatı ve dolar kuru, indirimi 14 kuruş eksiltti.

Akaryakıt sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 8-9 kuruş indirim bekleniyor.

Ancak, motorin fiyatlarında bu gece yapılması planlanan 22 kuruşluk indirim 8 kuruşa düştü. Katar'ın OPEC'ten çekilmesiyle artan petrol fiyatı ve dolar kuru nedeniyle indirimde 14 kuruşluk kesintiye gidildi. 

Motorin fiyatlarında 24 saatlik olağanüstü bir süreçten geçildi. Motorinde, 22 kuruş indirim yapılması bekleniyordu. Katar’ın OPEC’ten çekileceğini açıklaması sonrasında uluslararası piyasalar birden hareketlendi.

Motorinin, ton fiyatı 20 dolar yükseldi. Buna, yurt içinde dolar kurundaki artış eşlik etti. Bu gelişmeler, motorinde öngörülen indirimi olumsuz etkiledi. Motorine bu gece 22 kuruş yerine 8 kuruş indirim yapılacak.

Gerçekleşecek olan bu indirimin ardından İstanbul'da 6.08 TL olan motorinin litre fiyatı ise 6 veya 5.99 TL'ye inemesi bekleniyor. Ankara'da ise motorinin litre fiyatı 6.11 TL’den 6.03 veya 6.02 TL’ye inecek. İzmir'de ise ortalama 6.11 TL olan motorinin litre fiyatı 6.03 veya 6.02 TL'ye inecek. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar